https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/februar/maxprim.jpg
Selvudvikling

I kærlighed og ærlighed: Et portræt af den nøgne kvindekrop

26. september 2018
Onsdag, 26. september 2018 - 8:00 - af Malene Fich Weischer, foto: Heidi Maxmilling
Hvordan ser en kvindekrop egentlig ud? Ikke den photoshoppede version, som vi ser i medierne, men den rigtige kvindekrop? Den, som bærer præg af et liv, der er levet? Det kan du se i fotograf Heidi Maxmillings rørende smukke billeder.

Når du tænker på den ideelle kvindekrop - tænker du så på din egen? Eller tænker du snarere på det retoucherede og photoshoppede billede af kvindekroppen, som vi så ofte præsenteres for?

For de fleste er det desværre nok det sidste, for hvor ofte får vi egentlig lov til at se kvindekroppen, som den er: Med ar, rynker, løs hud og strækmærker? Eller glat, stram og slank?

For virkeligheden er jo, at kvindekroppen er både det ene og det andet - og alt midt imellem. Og det er præcis sådan, det skal være. For vi ér jo ikke ens, og det ville også være voldsomt kedeligt, hvis vi alle var det.

Det bliver sværere at elske sig selv

Det er også de tanker, som satte fotograf Heidi Maxmilling i gang med at tage de smukke billeder, som du kan se længere nede på siden.

- Påvirkningen fra medierne kan være voldsom, og det kan være svært at elske sig selv som den, man er, fordi alt det, man kan spejle sig i, synes at være så perfekt. Skønhedsidealet blandt de unge piger er blevet kunstigt, selv meget unge piger får ændret deres udsende med kosmetiske operationer, og det må hellere end gerne kunne ses, at brysterne er fyldt med silikone, fortæller Heidi Maxmilling, som tidligere har udgivet bøgerne "Ret fornøjet" og "Ventetiden", hvor det ærlige og upolerede billede af kroppen også er i centrum.

LÆS OGSÅ: 3 ting, du ubevidst gør - som holder dit selvværd nede

Virkeligheden er mere spændende end illusionen

Heidi Maxmilling har som fotograf ofte fotograferet kvinder i mange forskellige forbindelser og ønsker på ingen måde at tage afstand fra billeder, som er blevet behandlet i computeren. For medierne lever af at sælge drømme og det skal der også være plads til. Dét kropsbillede må bare ikke stå alene, for det er jo ikke sådan, vi ser ud i virkeligheden.

- Jeg vil med mine billeder gerne vise, at det perfekte er en illusion, og at virkeligheden er mere spændende end illusionen. Jeg har et stærkt ønske om at åbne folks øjne for, hvor smuk kvindekroppen er, når den blot får lov at være sig selv!, slår Heidi Maxmilling fast.

https://imgix.femina.dk/1_6.jpg

"Jeg lagde et opslag ud på Facebook en tilfældig aften for snart et år siden om, at jeg søgte kvinder, der var villige til at lade sig fotografere nøgne til et kunstprojekt. I løbet af tre timer havde jeg fået henvendelse fra over 50 kvinder, der alle var nysgerrige og gerne ville høre mere. Siden har jeg fotograferet omkring 20 modige kvinder."
Fotograf Heidi Maxmilling

https://imgix.femina.dk/2_5.jpg

"Kvinderne kendte ikke hinanden, da de mødtes i et koldt omklædningsrum, men jeg var vidne til, at der meget hurtigt opstod en overraskende varme og samhørighed kvinderne imellem, som de stod dér i al deres modige nøgenhed. Jeg var nok den, der var mest blufærdig af alle."

Fotograf Heidi Maxmilling

https://imgix.femina.dk/3_5.jpg

"Jeg har valgt at fotografere i miljøer, hvor kvinder er naturligt nøgne: i omklædningsrum, under bruseren, i en sauna for at skabe en oplevelse af, at vi får lov at kigge gennem et nøglehul til den virkelige verden."

Fotograf Heidi Maxmilling

https://imgix.femina.dk/4_3.jpg

"Skønhedsidealet blandt unge piger er blevet kunstigt. Selv meget unge piger får ændret deres udseende med kosmetiske operationer, og det må hellere end gerne kunne ses, at brysterne er fuldt med silikone. Jeg vil med mine billeder gerne vise, at det perfekte er en illusion, og at virkeligheden er mere spændende end illusionen. Jeg vil også gerne være med til at inspirere til et mere rummeligt skønhedsideal."

Fotograf Heidi Maxmilling

https://imgix.femina.dk/5_5.jpg

"Jeg har længe haft lyst til at manifestere en slags visuelt oprør mod den "photoshoppede" virkelighed, og jeg har et stærkt ønske om at være med til at åbne folks øjne for, hvor smuk kvindekroppen er, når den blot får lov at være sig selv."

Fotograf Heidi Maxmilling

(Denne artikel blev udgivet første gang i 2015)

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også