anette oxenbøll
Selvudvikling

Anette Oxenbøll: "Mange store piger sværger stadig til sort, men jeg har altid været til farveorgier"

15. oktober 2018
af Susse Wassmann
Foto: Julie Dam Makeupartist: Line Ahnstrøm Stylist: Louise Amstrup Location: Hotel Nimb i København
Tøjdesigner og tidligere bakkesangerinde Anette Oxenbøll er ikke til det sorte look, men sværger til farveorgier - og så tror hun på, at man sagtens kan komme til at føle sig lækker med ganske få midler.

- Hvad er dit bedste skønhedstip?

- Skønhed kommer jo indefra, så fokuser på hvad du er mest glad for ved sig selv, og fremhæv det. Vælg en god frisure, der klæder dig, lær at lægge en god makeup, og tro på, at det kan lade sig gøre med få midler at føle sig lækker - uanset nålen på badevægten.

- Dit bedste shoppetip?

- Undersøg, hvad du har i skabet i forvejen, og tænk i mix og match og ikke kun enkeltstående ting, så du får mest muligt ud af din garderobe. Forny med flere ting på en gang, så det ikke bare bliver sæt eller noget, der slet ikke hænger sammen..

- Skal man undgå stramt tøj, hvis man er en stor pige?

- Det har altid været et kildent spørgsmål. Før i tiden var det jo nærmest utænkeligt for store piger at vise sine overarme, f.eks., og alt skulle ligne et telt. I dag er vi blevet meget mere modige, og jeg synes sagtens, at man kan gå i stramt tøj, så længe man fremhæver sine fordel.

- Hvad med farver?

- JA TAK! Mange store piger sværger stadig til sort, men jeg har altid været til farveorgier. Print og mønstre camouflerer og giver bevægelse, i stedet for én stor ensartet flade.

- Hvor shopper du helst – på nettet eller i butikker?

- 100 % butikker! Der er et stort udvalg, sødt personale, god vejledning, og så får man får det med hjem, der passer. Jeg synes, det ville være frygteligt, hvis vi alle sammen kun sad hjemme ved skærmen og trykkede ’send-betal’. Det er så vigtigt at holde gang i by- og forretningslivet, og vi udvikler os altså kun som mennesker, når vi kommer ud og møder andre.

Anette Oxenbøll, 62 år, gift med Lars Bo Andersen, som hun har sønnen Nicolai på 24 år sammen med. Bor på en bondegård i Rønnede på Sydsjælland. Indehaver af tøjfirmaet No. 1 by Ox. Tidligere fotomodel og bakkesangerinde.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også