uren hud
Hudpleje

Derfor får voksne kvinder uren hud

af Redaktionen 12. marts 2014
Foto: Panthermedia
Akne eller bumser er noget de fleste forbinder med teenageårene, men masser af kvinder omkring 30 eller 40 lider af akne, bumser og uren hud. Men det kan bekæmpes.

I teenageårene har vi alle sammen prøvet det. Men at få bumser, efter at de rasende hormoner er faldet til ro - og godt oppe i voksenlivet, er endnu mere irriterende.

Men det er virkeligehden for en del voksne kvinder (og mænd, i øvrigt), og den største årsag til akne er hormonel ubalance, hvilket også forklarer, hvorfor at kvinder i menstruationsperioder og især under og umiddelbart efter en graviditet, kan opleve et akneudbrud.

Bumser og akne skyldes ikke dårlig hygiejneMen der er andre årsager til den skæmmende, urene hud, siger Mads Timmermann fra Danish Skin Care og indehaver af en titel som 'ekspert i smuk hud.' Og vi kan starte med at fjerne ordet 'uren'.

"Akne skyldes ikke dårlig hygiejne, så uren hud er egentlig et misvisende ord. Derfor er skrappe hudplejeprodukter og voldsomme behandlinger og de meget omtalte dybderens absolut ikke løsningen i kampen mod bumser," siger han.

Akne ... af hormonforstyrrelserLigesom hos teenagere, er det hormonerne, der spiller ind, når man som meget voksen igen får bumser. De hormonelle forandringer kan opstå, hvis:

• Man bliver udsat for stress• Man er gravid eller får en abort• Man har menstruation• Man lider af f.eks. PCO• Man tager visse typer af lægemidler bl.a. binyrebarkhormon og anabolske steroider

Uren hud kan også skyldes• Olieholdig kosmetik og cremer• Solbadning og solarium• Irritation fra bl.a. parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser i vaskepulver, hudpleje o.l.• Provokation af stofskifte, bl.a. pga. pludselige store mængder sukker, fedt o.l.• Friktion på huden, bl.a. skrubbekorn, tætsiddende tøj o.l.

Desuden får vores livsstil og foreurening også noget af skylden for, at problemet vender tilbage i voksenlivet, og i 40-års-alderen slås 5% af kvinderne af problemet.

Akne uden alderAkne er altså ikke en hudsygdom, som er aldersbestemt. Hvad der imidlertid er absolut sikkert er, at hverken voksne eller unge skal finde sig i akne, bumser og uren hud!I dag vides der så meget om, hvad der virker og ikke virker i behandlingen af akne, så det at blive aknefri ikke længere er hokus-pokus. Ingen - teenager eller voksen - skal derfor gå rundt med uren hud.

"Skrappe hudplejeprodukter og voldsomme behandlinger og de meget omtalte dybderens absolut ikke løsningen i kampen mod bumser," siger Mads Timmermann, der lover for gode resultater efter brug af hudplejeserien fra Danish Skin Care.

Danish Skin Care hudplejeserien er specielt udviklet til bekæmpelse af akne - hvad enten man lider af mange bumser, få bumser eller blot oplever udbrud i ny og næ. Serien skelner ikke i alder, men fokuserer på problemet, lover de.

Nysgerrig? Læs mere her 

uren hud

Træt af uren hud? Prøv serien fra Australian Bodycare

Køb den her