Hår

Tyndt hår? Dette får dit hår til at se tyndt ud

5. december 2013
af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: Pantherstock
Ser dit hår tyndt og trist ud, så kan det skyldes den måde, du behandler det på til daglig. Tjek de værste syndere, der får dit hår til at klaske sammen og virke tyndt
Er du indehaver af et klassisk skandinavisk tyndt hår med fine hårstrå, så er det vigtigt, at du behandler og plejer håret rigtigt, så du får det til at se sundt og fyldigt ud, frem for tyndt og klaskende.    Augusta Falletta, der er skønhedsredaktør på Beautyhigh.com, forklarer her, hvilke seks fejl vi typisk begår, når vi vasker og sætter håret, og hvordan man bedst muligt giver håret liv og volumen igen.  

Tyndt hår kan skyldes balsam

Det er rigtigt godt for dit hår, at du bruger balsam, når du vasker det, men hvis du ikke får skyllet det hele ordentligt ud, så vil det resultere i fladt, tungt og fedtet hår. Skyl håret rigtigt godt, og mærk efter. Så længe dit hår føles helt glat og lidt fedtet, så er der balsam i det.  

Glattejern på spidserne giver tyndt hår

At bruge glattejernet er i det hele taget med til at få dit hår til at se tyndere ud, da det glatter al struktur i håret. Men især hvis du glatter dine spidser, som muligvis er lidt spaltede og slidte, vil det få dit hår til at se meget tyndt og livløst ud. Brug i stedet glattejernet til at lave et smukt fald i dit hår forneden ved eventuelt at bukke det lidt indad. Det vil løfte hele din frisure.   LÆS OGSÅ: Her er frisuren, der får dig til at se fem år ældre ud  

Én tone i hele håret kan virke som tyndt hår 

Fra naturens side har dit hår flere nuancer, og alle disse farvenuancer spiller i lyset og giver dit hår dybde. Hvis du får alt dit hår farvet i samme tone, så vil du fjerne den effekt, og det vil virke som fladere og tyndt hår. Vælg i stedet at få frisøren til at gå efter det samme farvespil i dit hår, så du får forskellige lysere eller mørkere striber i håret.

 

Dit hår er ikke klippet i etager 

Næsten uanset hvor langt eller kort dit hår er, så vil det give mere fylde, hvis lokkerne ikke er lige lange. Især en lang frisure vil have gavn af etager, fordi det giver volumen til dit hår. Der behøver på ingen måde at være tale om en 1980’er frisure, men blot to eller tre lag, så du kan beholde længden og alligevel få håret til at fylde lidt mere.  

Din frisør tynder dit hår

Det kan være fint at tynde ud i et kraftigt hår, men fint og tyndt hår behøver det ikke. Så stop din frisør, hvis hun er i gang med en kniv eller en saks, der tynder ud i din manke.   

En dårlig føntørring kan give effekten af tyndt hår

Hvis dit hår har brug for ekstra hjælp til at se fyldigt ud, så drop den gængse metode med at holde hovedet oprejst og føntørre. Vend i stedet hovedet nedad og tør fra hovedbunden og ned. Denne metode vil give langt mere volumen og få dit hår dit hår til at se tykkere ud.         LÆS OGSÅ: Derfor mister du dit hår    

Læs også