På jagt efter en helt naturlig (og billig!) hårkur? Vi har 8 opskrifter på hårkure til dig.
Hår

8 opskrifter: Find en god, hjemmelavet hårkur her

22. december 2017
Redigeret d. 22. december 2017 (udgivet første gang d. 2. marts 2015) - af Redaktionen, foto: Shutterstock
Er dit hår tørt, trist og glansløst? Døjer du med fedtet hår, skæl eller hårtab? Find opskriften på en naturlig, hjemmelavet hårkur, der kan gavne dit hår.

Trænger dit hår til en god og effektiv hårkur, men har du hverken tid eller penge til at lægge visit hos frisøren eller købe den mest anbefalede hårkur i butikkerne? Ingen grund til bekymring, for du kan nemlig lave de bedste hårkure selv - et diy "projekt" der endda er 100% naturligt.

Læs også: Find den rette til dig: Vi har testet hårkur

En hårkur, du kan spise

Det kan virke underligt, at der i en hårkur, du kan købe i butikkerne, er et hav af forskellige ingredienser, som du formentlig ikke aner, hvad er - når der i de simple, men effektive hårkure, vi viser dig her, maks er 5 naturlige ingredienser i, og mange af dem er endda spiselige.

Læs også: Hårfarve-guide: Spar frisørregningen og farv dit hår selv

En hjemmelavet hårkur er perfekt til dig, der gerne vil have fuld kontrol over, hvad det er, du putter i håret, og hvor det ikke gør noget, at det er simpelt, nemt og hurtigt. Uanset om du døjer med tørt, kruset, skadet, fedtet, glansløst hår, hårtab eller skæl i hovedbunden, så findes der er god, sund og naturlig hårkur, du selv kan lave med naturens egne produkter. 

Herunder finder du følgende opskrifter på hjemmelavede hårkure: 

  1. Plejende hårkur (Anbefalet af Dennis Knudsen)
  2. Fugtgivende hårkur (Anbefalet af Dennis Knudsen)
  3. Hårkur til fedtet hår
  4. Hårkur til tørt hår
  5. Hårkur til kruset hår
  6. Hårkur til skadet og ødelagt hår
  7. Hårkur mod skæl
  8. Hårkur der modvirker hårtab

Find et kæmpe udvalg af hårkure her

Det skal du bruge: 1 æggeblomme og ½ øl (uanset type) Sådan gør du: Slå æggeblommen ud i en skål (undgå æggehviden da det vil stivne og være svært at vaske ud). Hæld herefter den halve øl ned i skålen og pisk det sammen til det skummer. Kom hårkuren i tørt hår for maksimal effekt, og lad det sidde i i ca. 15 min.
Døjer du med meget tørt hår eller solbleget hår, så kan olien være en fantastisk ingrediens til at bringe liv tilbage i håret. Har du fint hår bør du ikke bruge så meget olie, da det vil tynge håret. Det skal du bruge: honning og olivenolie blandet i forholdet 1:1. Sådan gør du: Bland olie og honning sammen, og fordel massen grundigt i håret. Lad hårkuren sidde i 10-15 min, og skyl efter med lunkent vand. Føles håret fedtet efterfølgende, kan du vaske med shampoo.

Det skal du bruge: 5 spsk yoghurt naturel, 1 spsk Natron, 1 spsk citronsaft.Sådan gør du: Bland ingredienserne godt sammen og kom blandingen i håret. Masser det grundigt ind i hovedbunden. Kom herefter en pose omkring håret og lad det sidde i ca. 1 time før du vasker det ud.

Tørt hår vil ofte mangle glans og have en tendens til at knække let eller få spaltede spidser. I sommerperioden skal du især være opmærksom på at give dit hår den rette pleje, da du ellers vil få det klassiske tørre sommerhår. Herunder giver vi dig to gode opskrifter på hårkure til tørt hår: 1) Hjemmelavet hårkur med æg Det skal du bruge: 3 æggeblommer, 1 spsk citronsaft, 1 stor spsk mandelolie Sådan gør du: Rør æggeblommer, citronsaft og mandelolie sammen til en jævn masse. Fordel hårkuren i håret og gnid det hele godt ind. Lad det tørre en smule ind i håret, og vask det derefter ud først i koldt vand, og derefter lunkent vand. 2) Hjemmelavet hårkur med olie Det skal du bruge: 3 spsk akaciehonning, 3 spsk olivenolie, ½ banan Sådan gør du: Bland olier og banan sammen til en god jævn masse, og masser grundigt hele hårkuren ind i håret. Lad det virke i et par minutter, og vask efterfølgende håret.
Det skal du bruge: ½ avocado (valgfrit: for yderligere fugt kan du kombinere det med 1 spsk creme fraiche, æggeblomme eller mayonnaise) Sådan gør du: Mos den halve avocado, og bland det sammen med en af de ekstra fugtgivende ingredienser, såfremt du vil have større effekt. Hvis ikke, så nøjes med den halve avocado, og masser det ind i rent og fugtigt hår. Lad det sidde i i ca. 15 minutter og skyl det efter med vand.
Det skal du bruge: Lige dele olivenolie, kokosmælk, honning, sesamolie og æg. Sådan gør du: Bland alle delene sammen til en masse, og masser det grundigt ind i håret. Lad hårkuren virke i et par timer, og lad det gerne sidde natten over hvis muligt. Skyl det efterfølgende ud.
Døjer du med meget tyndt hår eller hårtab, så kan du forsøge dig med en sennepsolie hårkur, eller kokosolie hårkur. 1) Hårkur med sennepsolie Risikoen for hårtab øges, hvis kroppen mangler selen og sink. Netop sennepsolie indeholder høje niveauer de to mineraler, og derfor menes det at sennepsolie kan fremme blodcirkulation og stimulere hårvækst. Test for god ordens skyld om du kan tåle sennepsolie inden du går i gang med hårkuren. Gør dette ved at komme lidt olie på huden, og hold øje med om der er nogle reaktioner i den efterfølgende time. Det skal du bruge: Sennepsolie Sådan gør du: Kom en smule sennepsolie på fingrene, og masser det grundigt ind i hovedbunden samt resten af håret. Lad hårkuren sidde i et par timer, eller lad det blive i natten over, og skyl derefter igennem med vand og shampoo. Fortsæt med at bruge denne hårkur et par gange om ugen. 2) Hårkur med kokosolie Kokosolie er en naturlig ingrediens der har været populær og brugt i mange år. Det skal du bruge: 2 spsk økologisk, koldpresset kokosolie (til skulderlangt hår) Sådan gør du: Varm kokosolien op til det er mere flydende. Kokosolie smelter ved 25 grader, så du kan blot sætte kokosolien i en skål med varmt vand. Kom kokosolien på hænderne og begynd at massere det ud i håret og hovedbunden. Lad det sidde i ca. en halv time, eller hele natten.
Det skal du bruge: Jojobaolie Sådan gør du: Kom en smule jojobaolie på dine fingerspidser og fordel olien grundigt i hovedbunden og skalpen - pas på ikke at få FOR meget olie. Sørg for at komme grundigt ned i hovedbunden, så du kan bearbejde den irriterede hovedbund. Lad hårkuren virke i ca. 20 minutter, eller sov med den natten over og vask håret dagen efter.