Jessica Torres minder om, at man ikke kan synes, man er fantastisk døgnet rundt.
Stil

Er du også kropspositiv? Så er der en ting, du aldrig må glemme

11. april 2019
af Christina Forsberg
foto: YouTube og Instagram
Kropspositivisten Jessica Torres havde glemt en vigtig pointe, da hun lærte at elske sin krop. Nu kommer hun med dette råd…

Den amerikanske modeblogger og skribent på @heyrevelist, Jessica Torres, er indbegrebet af en kropspositiv kvinde. Ikke bare styrer hun sine seje jobtjanser med stor succes, hun har også tusindvis af Instagram-følgere og viser gladeligt sin kurvede krop frem i snævre, korte toppe, stramme kjoler og i det hele taget tøj valgt ud fra devisen: ”jeg-tager-præcist-det-på-der-passer-mig”. Hun har af samme grund masser af fans, og det er svært at få øje på en eneste mørk sky på den kropspositive himmel.

Men Jessica lagde for nyligt en artikel på Revelist, der viste en anden side af historien. Pludselig var det svært for hende at mærke den konstante glæde over og accept af sin krop, og dette gjorde hende skamfuld og fik hende til at tvivle på hele projektet. Indtil hun indså, at det er umuligt for nogen som helst at have det godt med sig selv 24 timer i døgnet. Få Jessica Torres' ærlige historie her:

LÆS OGSÅ: 9 ting hun aldrig havde troet, hun kunne pga. sin størrelse

Jessica Torres:

"Takket været kropspositivitet gik jeg fra at hade mit eget spejlbillede til at lære at elske mig selv – og jeg fik endda mit drømmejob. Og ved at arbejde på Revelist de sidste to år er jeg blevet en mere kendt figur i det kropspositive miljø. Mit job har hjulpet mig med at tale om selvværd og selv-kærlighed, og det har introduceret mig til den radikale ide, at du ikke skal hade dig selv, fordi du er tyk. Jeg har fået styr på alle mine udfordringer omkring mit selvbillede. Eller det troede jeg.

Jeg havde blogget i fire år, før jeg endelig fik mit drømmejob på Revelist. Et job hvor jeg kunne fortælle om, hvordan jeg besejrede min usikkerhed, og et job hvor jeg kunne bruge min humor til at relatere til andre plus size-kvinder omkring de problemer, vi møder. Jeg begyndte ved at lave videoer om emner, der gjorde folk ukomfortable.

LÆS OGSÅ: Tør du prøve disse fem udfordringer fra den krops-positive aktivist?

Jeg så min frygt i øjnene foran millioner af læsere, i den tro at min usikkerhed var forsvundet. Jeg roste mig selv for at være kropspositiv, og jeg brugte timer på at tale med folk online og give råd og forklare, hvordan jeg var blevet kropspositiv. På spørgsmålet om hvad kropspositivitet ville sige for mig, havde jeg et klart svar: ”At lære at elske sig selv hele tiden - uanset hvad”.

Misforstå mig ikke, jeg står stadig ved dette i dag, men budskabet var blevet sløret og svært at følge. Jeg begyndte at stille spørgsmålstegn ved, hvad jeg egentligt mente med det. Jeg indså ikke, hvilket pres det ”at elske sig selv hele tiden – uanset hvad”, lagde på mig selv og andre.

Så begyndte jeg at have flere dårlige dage, end jeg kunne ignorere...

Jeg elskede ikke mig selv ”hele tiden – uanset hvad”, som jeg jo foreskrev alle omkring mig at gøre. Kærlighedsbrillerne var taget af, og jeg var tilbage til at se fejlene. At modtage tusindvis af beskeder fra folk, der fulgte mig, fik mig til at føle mig skyldig, når jeg havde en dårlig dag.

https://imgix.femina.dk/nyjessica.jpg

Min besked om at elske sig selv uanset hvad, begyndte at føles som en løgn. Hvordan kunne jeg tillade mig selv at have dårlige dage, når jeg prøvede at lære andre, at de skulle elske sig selv? Jeg oplevede et stort pres for at føle mig bedre tilpas. Jeg blev nødt til at gå tilbage til kernen af min selv-kærlighedsrejse, for at se hvor det gik galt for mig. Jeg ville have de gode dage tilbage. Jeg ønskede at være tro mod mit budskab igen. Hvad jeg indså, var dog, at det at føle sig godt tilpas med sig selv 24/7 er en umulighed

At ramme de her hårde kanter, fik mig til at føle, at jeg var røget af selvkærligheds-vejen. Men i virkeligheden havde jeg indbudt mig selv til at fejle, fordi mantraet kun var et midlertidigt fix for mine krops-udfordringer.

I dag fortæller jeg mig selv, at kropspositivitet er en rejse. Jeg er ikke en mindre selvsikker, stærk person (eller kropspositivist), fordi jeg har et par dårlige dage

Jeg tager en bevidst beslutning om at forsøge at elske mig selv hver dag, men at føle sig fantastisk til mode 365 dage om året er umuligt. Tricket er at huske, at det at lære at elske sig selv er en rejse ikke en destination."

LÆS OGSÅ: 5 råd til processen: Sådan bliver du kropspositiv

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også