Jes Bakers fem yndlingsudfordringer
Selvudvikling

Tør du prøve disse fem udfordringer fra den krops-positive aktivist?

29. oktober 2017
af Christina Forsberg
illustrationer: Yujinn Kim
Kropsaktivisten Jes Baker udkom i 2015 med bogen "Things no one will tell fat girls" - og nu er den kommet på koreansk med fine illustrationer. Jes har udvalgt sine 5 favoritter – se dem her.

Jes Baker er bl.a. kropsaktivist og kendt for bloggen The Militant Baker, og for et par år siden var hun aktuel med bogen "Things no one will tell fat girls: A Handbook for Unapologetic Living". Den er nu udkommet på koreansk med fine illustrationer af kunstneren Yujinn Kim.

https://imgix.femina.dk/forside_3.jpg

Jes Baker er selv begejstret for oversættelsen og ikke mindst den fine forside. Om bogen siger hun:

- Udfordringerne i bogen udspringer af alle de latterlige kommentarer på internettet, hvor tilfældige fedt-fobiske og anonyme personer bestemmer, hvad tykke mennesker må og ikke må. Men jeg tænkte fuck det! Jeg gør alle tingene alligevel, og jeg udfordrer tykke mennesker til det. Men har du ikke lyst til det, eller er du ikke i stand til at gennemføre udfordringerne, så husk, at du stadig er tilladt at have et fuldt og rigt liv ligesom alle andre. Og har du lyst til at give det fedt-fobiske samfund din midterste finger – jamen, så er du velkommen – det er dit valg. Du KAN – og FORTJENER at gøre det, der gør dig lykkelig. Inklusiv: at leve.

Læs også: Der er SÅ mange slags skønhed

Her er mine 5 favorit-udfordringer og illustrationer:

SIDDE I EN BÅS

Jeg tror, at nogle ikke synes, tykke mennesker skulle sidde i en bås, fordi de kunne sidde fast, og så ville nogle blive nødt til at få tjeneren til at hente en krukke blødt smør, som skulle være med til at få den tykke gjort fri. Og den tykke ville blive bedt om aldrig at vende tilbage.

Jeg har aldrig set det ske. Aldrig.

Din udfordring: Find en bås, og sæt dig i den uden undskyldninger. Næsten alle kan deltage. Selvfølgelig er nogle båse mindre end andre, og nogle er ikke komfortable, men så må du finde en, der passer dig. Der er mange slags restauranter med båse, og det er da en ret sjov udfordring at prøve en masse af for at finde den rette bås. Prøv det!

https://imgix.femina.dk/sit_in_a_booth.jpg

HOPPE IND I EN ELEVATOR

Der er sikkert nogle ignorante typer, der siger, at tykke personer ikke skulle hoppe ind i elevatorer, da det måske kunne ødelægge hydraulikken eller reb-systemet. Realiteten er: Elevatorer kan bære hundredvis af kilo. Du udsætter ikke nogens liv for fare, uanset om du springer ind i den med fuld fart (men hvis du gør, så send mig en video, jeg vil være så imponeret).

Din udfordring: Det at hoppe ind i en elevator er ikke den sværeste del (for mig), det at tage et billede af det er. Prøv alligevel!

https://imgix.femina.dk/elevator.jpg

KØRE PÅ CYKEL

Jeg vil ikke engang nedværdige mig til at spekulere over, hvor ideen om, at tykke mennesker ikke skulle cykle, kommer fra. I stedet vil jeg fokusere på, hvor vild jeg er med at gøre det. Venner, jeg elsker simpelthen at cykle, helst i mini-nederdel, og jeg kommer ikke til at stoppe med at gøre det.

Din udfordring: Lej en cykel, køb en, eller find din gamle støvede frem fra gemmerne. På med hjelmen, og af sted med dig!

https://imgix.femina.dk/cykel_1.jpg

RUL NED AD EN BAKKE

Jeg kan virkelig ikke forstå, hvorfor tykke mennesker ikke skulle gøre dette, med mindre de har græsallergi. Folk er så mærkelige.

Din udfordring: Hvis ikke du har allergi, så gør det! Tag hen i en park, medbring bobler og balloner. Brug gyngerne, lav en picnic, og rul ned af hvilken forbandet bakke, du har lyst til, som om du er fuldstændig ligeglad. Vær fem år igen, og hav det sjovt.

https://imgix.femina.dk/rul_ned_ad_en_skraent.jpg

LEV

Alle mennesker fortjener at leve et kreativt, meningsfuldt, eventyrligt, succesfuldt, kærlighedsfuldt, lykkeligt liv. Ja, selv dig. Du fortjener at tage plads. Du fortjener at blive forelsket og føle dig frigjort i din krop.

Du fortjener at leve.

Denne udfordring er både den nemmeste og den sværeste. Find din favorit-form for kreativitet, og fyld dit liv med den. Find din mening – en, der gør dig spændt og opfylder dig. Find eventyr - der er ingen rigtig eller forkert måde at gøre dette på. Find din version af succes, definer den selv. Bliv forelsket i dig selv, og tillad andre at elske dig. Fuck, hvad andre siger, og lev det liv, du vælger.

Lev.

Det er min eneste ordre.

Læs også: Video: 3 kvinder gør op med plus size-moderegler

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også