julekrans
DIY

DIY julekrans: 3 smukke juledøre

16. november 2012
af Sidsel Zachariassen
Foto: Frederikke Heiberg
Julen starter ved din hoveddør, for det er det første, der møder dig, når du kommer julestresset hjem efter en lang dag. Så skab den gode stemning, allerede inden du kommer inden for døren, og slå julen an på din helt egen måde – med en smuk og personlig julekrans

LAV SELV EN SMUK JULEKRANS

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/46696ac6aadc4caca7c471b2f1ee7150.jpg

Julekrans med ranker af metalstjerner

Bøj den stive ståltråd i en rund krans, og bliv ved med at vikle den rundt, så den bliver tyk og vild. Klip et par små stykker af den stive ståltråd, og sæt stjerner fast, så de stritter lidt ud. Til slut vikler du en tynd sølvranke med små stjerner rundt om ståltråden. Du kan selv bestemme tykkelsen af kransen og selv geare op for pynten, hvis du synes, den skal have lidt ekstra jul.

Til julekrans med ranker og metalstjerner har vi har brugt:
Ståltråd, 50 kr. Panduro. Stjerner - stor, 70 kr., lille, 30 kr. House Doctor. Ranke, 119 kr. og Fakkelholder, 399 kr. Jette Frölich.
TIP:
Vinter kræver ekstra lys. Så prøv også at vinkle små lyskæder omkring den fine julekrans, det lyser hele indgangen smukt op.

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/c6a34c4288fa4b77ac70836c53a3ea66.jpg

Julekrans af alternative genbrugsmaterialer

Pust et par figurballoner op, og lad dem danne en krans. Beklæd dem derefter med små stykker avis ved hjælp af tapetklister, og lad kransen tørre. Derefter sætter du tape rundt om kransen. Brug forskellige farver og mønstre og gi' kransen et mangefacetteret udtryk. Du kan også bruge et par stykker bånd, som du binder rundt om. Til sidst vikles en fin lille lyskæde på batteri rundt om kransen.

Til julekrans af alternative genbrugsmaterialer har vi har brugt:
Balloner, 40 stk., 49 kr., tape, 29 kr. pr. stk. Panduro. "Lærke"-lyskæde, 49 kr. Sirius. Engel, 599 kr. Daisy.

TIP:
Papir kan være lidt sart, særligt udenfor, så prøv også med stofrester i skønne farver og skab en unik krans.

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/74be2ff414084372b2908392243fbd2f.jpg

Julerans med drivtømmer og juleromantik

Måske har du samlet lidt i løbet af sommeren - ellers er det en tur på stranden og finde små stykker drivtømmer. Lim et par stykker drivtømmer på en færdig krans i pil - de kan købes mange steder i julemånederne. Derefter sætter du et par stjerner og nogle engle fast med ståltråd. Kransen hænges op i et fint bånd, som passer til den farve, din hoveddør har.

Til julekrans med drivtømmer og juleromantik har vi har brugt:
Krans, 129,75 kr. Broste Copenhagen. Keramikstjerner, design af Helle Gram, 95 kr. Unika:k. Engle, 20 kr. Madam Stoltz. Lanterne, 280 kr. House Doctor. Høj lanterne, 250 kr. Nordal. Bånd, 19,95 kr. Stof & Stil.

TIP:
Hvis du er fiks på fingrene så prøv med en stjerne af drivtømmer. Det kræver nogle gode ture ved stranden og nogle søm og en hammer.

Lav din julekrans af ting du finder i naturen - se her, hvordan

3 smukke juledøre

Læs også