påskedekorationer
DIY

4 fine påskedekorationer med løgblomster

af Løgdriverklubben. Opdateret den 8/4 - 2020 8. april 2019
Foto: iBulb/Løgdriverklubben
Påsken står for døren, og det er så heldigt, at netop nu er blomsterforretninger og plantecentre fyldt med de dejligste løgblomster – og også i haverne myldrer de frem. Så hvorfor ikke kombinere de to ting og skabe farverige dekorationer i påskeantræk? Her får du fire bud på de fineste påskedekorationer

4 FINE PÅSKEDEKORATIONER MED LØGBLOMSTER

 

Perlehyacinter i fad
Tag et dybt fad og anbring små potter med blå perlehyacinter sammen med et grønt bunddække. Du kan fx vælge husfred eller karse. I sidste tilfælde er det grønne drys til frokostbordet så lige ved hånden! Tag gerne planterne ud af potterne og fyld evt. lidt ekstra jord ind imellem. Hvis du bruger en kurv, kan du fore den indvendigt med plastik. Læg til sidst pyntelige æg ovenpå, imellem blomsterne.  
  Påskeliljer på bakke
Vælg små gule tete-a-tete påskeliljer og skjul potterne i hvide papirsposer (kan købes i mange gave- og hobbybutikker). Eller vælg evt. en anden slags urtepotteskjuler. Stil poserne samlet på et fint fad og læg farvede æg imellem.   LÆS OGSÅ: Fjer, æg, og fine grene: Få flere gode ideer til påskedekorationer her   Tulipaner i kurv
Du skal bruge potter med kortstilkede tulipaner. Tag løgene ud af potterne og anbring dem tæt sammen i en kurv, der er foret med plast. Fyld mellemrummene ud med mos og læg pustede vagtelæg ind imellem stilkene.  
  Tulipaner i glasvase
Påskebuketten består af hvide og gule tulipaner med magnoliagrene imellem. De står i en glasvase, så man kan se indholdet. Læg først de gule sten (kaldet dekorationsgrus) i bunden og fyld vand halvt op i glasset. Stik derefter blomster og grene fast mellem stenene og put de pustede vagtelæg ned imellem stilkene.   Få mest mulig glæde af dine blomster
  • Vælg friske blomster i butikken og undgå bundter, der ser ’trætte’ eller slatne ud.
  • Bladene skal være grønne og saftspændte, ikke gullige – og knopperne skal vise nogen farve, men bør ikke være fuldt udsprungne.
  • Stil afskårne blomster lyst, køligt og i kuldslået vand, lige når du kommer hjem. Lad dem stå der en times tid i indpakningspapiret. Skær et par cm af stænglerne – eller til den ønskede længde.
  • Stil blomsterne i en ren vase og kom ikke for meget vand i. Så risikerer du, at stænglerne rådner.
  • Husk at efterfylde vasen og også gerne skifte vandet helt.
  • Blomster på løg behøver kun meget lidt vanding. For meget vand vil få dem til at blive lange og ranglede, og de klarer sig udmærket med fugtigheden i løget.
  • Stil ikke blomsterne i direkte sollys, og lad dem overnatte på et køligt sted.
  Kilde: Løgdriverklubben Danmark, www.logblomster.dk   LÆS OGSÅ: 8 fine påske-idéer