Smukke DIY-adventskranse til julen 2020 du selv kan lave nemt
DIY

35 adventskranse du selv kan lave

af redaktionen 12. juli 2020
Foto: Pernille Enoch. Udgivet første gang d. 12. november 2016.
Findes der noget hyggeligere end en smuk adventskrans som nedtælling til juleaften? Det er nu, det er tid til at finde julepynt, søde kogler, glimtende stjerner og mos frem: Der skal laves adventskrans til julen 2020! Her får du 35 smukke bud på årets adventskrans.

Når november går på hæld, og mørket sænker sig hen på eftermiddagen, er det tid til at tænde op i pejsen, hvis man da er så heldig at have sådan én, og samles indendørs med familie og venner. 

Efter vi har været ude i det kolde vejr, har vi mest af alt bare lyst til at sidde i sofaen med et tæppe og en kop varm te, kaffe eller gløgg og hygge sig. Og hvad er mere hyggeligt end en adventskrans med fire lys, der tændes ét ad gangen hver søndag op til juleaften? 

Du kan købe adventskransen færdiglavet, men det er også meget hyggeligt at lave den selv, og det behøver faktisk ikke være så svært. Det er bare om at finde fyrfadslys, kogler, grene, julestjerner, lysholdere, bånd og mos frem - kun fantasien sætter grænser.

Husk at lave årets adventskrans i god tid, så den står klar, når julen banker på døren. Find masser af inspiration herunder, hvor vi har samlet hele 35 skønne julekranse, I selv kan lave. 

En smuk adventskrans bundet af tørrede blomster kan sagtens laves selv og pynter så fint til julen 2020

Formen kunne ikke blive mere traditionel, men i stedet for at binde en klassisk krans af gran er dekorationen her bundet af forskellige tørrede blomster, frøstande og græsser i dæmpede, gyldne farver tilsat sæsonens mest trendy lys: de snoede. 

Find 35 smukke kranse herunder

Galleri: Lav den fineste adventskrans - her får du 25

Sådan en eftermiddag med juleklip, julekranse og julehygge kalder på en lækker varm drik, og hvad bringer mere julestemning end en kop krydret gløgg? Nyd gløggen, mens I er i det kreative hjørne og laver jeres adventskrans - eller som belønning i sofaen bagefter. Pas på vores opskrift herunder. Det er Mette Blomsterbergs, og den er stærkt vanedannende! 

PRØV OGSÅ: Gløgg: Mette Blomsterbergs opskrift på krydret gløgg

Hvor kommer adventskransen fra? 

Dét med at tænde et lys i den smukke adventskrans, er en tradition, der er værd at holde i hævd, for den rummer masser af historie.

Det er en tradition, der kom til Danmark fra Tyskland omkring 1. Verdenskrig i 1914-1918. Fra 1864 til 1920 var Sønderjylland nemlig tysk, og derfor vandrede den tyske tradition med adventskranse let op til det sønderjyske. 

Da Sønderjylland i 1920 igen blev dansk, var traditionen allerede stadfæstet i regionen, og langsomt bredte den sig til resten af landet. Især under 2. Verdenskrig blev det at tænde et stearinlys et symbol for håb og frihed.

I gamle dage var kransen traditionelt dekoreret med hvide lys og rødt og hvidt bånd, som symboliserede det nationale bånd til Danmark. I dag er sagen en helt anden - adventskransen kan nemlig have lige den form og de farver, som den enkelte ønsker. Det eneste krav er, at den skal indeholde fire lys, som symboliserer de fire søndage op til jul. 

Kilde: Kristendom.dk

En anden tysk tradition, vi har taget til os i Danmark, er julemarkederne. Vi har samlet årets julemarkeder herunder. 

LÆS OGSÅ: Julemarked 2020: Så årets julemarkeder her

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den smukkeste adventsskål er perfekt til julen 2020 og kan laves selv som alternativ til adventskransen

En adventsskål er intet mindre end genial, hvis du vil sprede adventshygge på rekordtid. Fyld skålen med pynt efter din smag, f.eks. grankogler og nødder, farverige glaskugler eller søde julegodter.

Hjemmelavet adventskrans– og julekrans - eller lidt snyd?

I dag er der frie rammer for, hvordan du vil pynte din adventskrans eller julekrans. Om den skal have røde eller lilla bånd, være i guld, kobber eller sølv, med gran fra naturen, enkel, rustik eller nordisk – på fad eller hængende fra loftet.

Er du for doven til at binde en krans helt fra bunden, kan du købe en færdiglavet i butikkerne. Her er det bedste valg selvfølgelig at støtte din lokale blomsterhandler eller andre lokale forretninger, der laver adventskranse. Men det kan også være, du går og drømmer om en helt specifik adventskrans, du bare må have stående til at sprede hygge i december måned. Der er nemlig masser af design-brands, der laver smukke adventsstager, som du selv kan pynte med bånd, bær og lys.

Den klassiske kubusstage er også populær at bruge som adventskrans, og med god grund. Den folkekære stage har lige præcis plads til fire lys, og du kan frit freestyle med bordeauxrøde, mørkegrønne, snoede, multifarvede eller klassiske hvide lys. Stagen er også nem at sno gran og andre ting omkring, og stilles den på et smukt fad, er det ideelt at lægge julekugler, grankogler eller små julefigurer omkring. Find inspiration til kubusstagen ovenfor. Der er også alternativer til kubusstagen, når det gælder adventsstager, der kan bruges hele året. Det er godt for den miljøbevidste, der ikke vil have en stage, der kun tages frem til jul. 

I stedet for kun at tage adventskransen frem til jul, kan man vælge en, der holder året rundt

Måske er du den, der hvert år glæder dig til at binde din egen, kreative adventskrans – eller måske vil du bare gerne have en nem løsning. Men du kan sagtens sætte dit eget præg på en smuk adventsstage med julekugler, kogler og gran. Her får du fire stager, som kan bruges både i juletiden og resten af året. Herunder får du fire adventsstager, du kan bruge hele året. 

LÆS OGSÅ: 4 flotte adventsstager, du også kan bruge resten af året