https://imgix.femina.dk/media/article/1506-modetendenser_art1.png
Stil

De største modetendenser til efteråret 2015

5. februar 2015
af Julie Lynggaard
foto: PR
Efterårets største tendenser er netop blevet præsenteret på modeugen i København. Bliv opdateret på, hvad du skal holde øje med allerede her til foråret, og hvad du skal skrive på ønskesedlen, når du kan få fingre i de lækre efterårs-styles til august

De største tendenser efterår/vinter 2015

https://imgix.femina.dk/1506_tendenser_lag_paa_lag.jpg

1# 90’er lag-på-lag

Hvis du var en af dem, der i 90’erne dyrkede lag–på-lag looket med kjoler og nederdele ud over bukserne, vil du klappe i dine små hænder. For den tendens ser ud til at være tilbage i en nyfortolkning. Vi har selv haft et lille smil på læben over denne tendens, som vi spår en lovende fremtid.

By Malene Birger, Baum und Pferdgarten, Bruuns Bazaar, Fonnesbech, Henrik Vibskov

Sådan bliver modetendenserne til foråret og sommeren 2015

https://imgix.femina.dk/1506_tendenser_70er.jpg

2# Moderne 70’er stil

70’erne fortsætter, og det er flere af designerne enige om. Catwalken i år bød både på rullekraver, bukser med vidde og statement-jakker. De nye halvfjerdsere ses i en enkel silhuet med rene linjer, præsenteret i materialer som ruskind og uld – selvfølgelig i farver som flaskegrøn, brun og kernelæder. Den letteste vej til et look fra halvfjerdserne er en strømpe i dine kernelædersandaler.

Designer Remix, Ganni, Mark Kenly Domino Tan, Designers Remix, Baum und Pferdgarten

https://imgix.femina.dk/1506_tendenser_herre.jpg

3# Tailoring

Det klassiske herrelook fortsætter ind i efteråret. Tænk dobbeltradede jakker, hvide skjorter og farver, der matcher. Ønsker man at løsne det stramme herrelook bare lidt op, kan en feminin stilet gøre underværker.

Ganni, By Malene Birger, Fonnesbech, Designers Remix, Mads Nørgaard

https://imgix.femina.dk/1506_tendenser_farven.jpg

4# Efterårets farve

Rustfarver med en snært af brun og kernelæder, kommer vi til at se rigtig meget til næste efterår. De fleste designere valgte denne modeuge at bruge farven fra top til tå i løse silhuetter. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan du vælger at fortolke denne tendens, men én ting er sikkert, og det er, at den bliver at se over alt.

Mark Kenly Domino Tan, By Malene Birger, Designers Remix, Veronica B. Vallenes, Fonnesbech

Her er kjolen, der er guld værd for din figur

Modeugens højdepunkter

Ugens show

Allerede i sommer leverede designeren Mark Kenly Domino Tan et helt fantastisk show, og derfor var det temmelig svært at forstille sig, at han kunne overgå sig selv…

Men det kunne han, og sikke en iscenesættelse og helt igennem fantastisk kollektion han præsenterede modepressen og indkøberne for ved den københavnske modeuge. Showet blev afholdt backstage på Store Scene på Det Kongelige Teater, og ved showstart gik to kæmpe porte fra hinanden – et såkaldt brandtæppe, ind til scenen og publikumsrækkerne. Der var wauw-faktor fra start, inden modellerne overhovedet havde gjort deres entré og heldigvis levede kollektionen op til hele iscenesættelsen. Kollektionen havde et smukt skræddersyet look og farvesammensætningen var helt fantastisk.

Ugens overraskelse

Sand afholdt show i privaten, og så skulle man nok mene, det var et lille, privat arrangement. Netop den overskrift slog de sig også op på, men det var det nu ikke helt, for hold da op et palads de havde inviteret indenfor i. Vi blev mødt med et helt teatralsk set up, hvor klassisk musik, levende lys og en meget smuk trappeopgang banede vejen videre op til en lejlighed så stor, så stor at ja, - der var plads til alle. Og i helt ægte Sand-stil stod der en overflod af østers og champagne klar til de inviterede. Efterfølgende blev vi gennet ind på fine guldstole i Sand-familiens kæmpe en suite-stuer og så var der ellers klar til show- start. Showet havde som altid en rock ’n roll attitude over sig, hvor farven sort som altid var i centrum. Et utrolig flot show stylet til perfektion.

Ugens location

Der var fart over feltet, da Designers Remix i år fremviste deres AW15-kollektion under den københavnske modeuge. En gokartbane på Vesterbro dannede nemlig ramme for dette års show, hvor tre gokarts åbnede festen med en køretur ned gennem catwalken, som bestod af rå asfalt og selvfølgelig de optegnede startblokke. Kollektionen var inspireret af halvfjerdserne, og bød bl.a. på bukser med vidde, bælter i taljen og farver som camel, koboltblå, brun og rustrød.

Ugens hyggeligste sted

Modevirksomheden Bestseller havde for første gang under den københavnske modeuge valgt at afholde deres egen modemesse med 14 af virksomhedens egne brands samlet under ét tag. Det var Carlsbergs tidligere tappehal TAP1, der havde æren af at huse de mange brands. I midten af hallen var der bygget et køkken, og rundt om kunne man nyde sin mad og drikke ved høje borde, stole og sofaer. I bunden blev der afholdt fotoshoot, og langs siderne havde hvert brands skabt deres eget univers, hvor man blev præsenteret for de nyeste kollektioner. Der var uden tvivl en cool stemning af Berlin, hvor virksomheden også tidligere har afholdt mange messer.

Læs også