https://imgix.femina.dk/1433-modeuge-tendenser-prim.png
Stil

Modeuge: Se de største tendenser 2015

12. august 2014
af Majbritt Olsen
Modeugen er veloverstået og vi er endnu engang blevet præsenteret for masser af dansk design, når det er bedst. Vi har forsøgt at gøre os klogere på hvad de største tendenser til foråret 2015 byder på og hvad vi allerede nu drømmer om at fylde i klædeskabet til næste sæson

https://imgix.femina.dk/1433-modeuge-tendenser-glitter-body.png

#1 Shiny

Det shiny look har så småt slået igennem denne sommer, men der kommer heldigvis meget mere af det glimtende materiale til næste sæson. Det er som skabt til en perfekt sommerglød og up grader utvivlsom din garderobe. Hvor det tidligere har hørt sig det mere festlige outfit til, er det nu også tilladt at bringe ind i hverdagsgarderoben og det giver masser af nye styling muligheder.
https://imgix.femina.dk/1433-modeuge-tendenser-gul-body.png

# 2Gul

Der blev præsenterede flere farver under denne modeuge – men mest primær-farver som blå, rød og så særligt gul. En farve som sås på catwalk-podiet både i pastellede, men også mere pangfarvede udgaver. Mest mikset i selskab med andre neutrale toner. Så skal du gå efter en farve til foråret, tror vi mest på gul.
https://imgix.femina.dk/1433-modeuge-tendenser-bindebaand-body.png

# 3 Bindebånd

En meget smal tendens i SS15-kollektionerne er bindebånd og det her wrap around look. Vi tror meget på denne tendens og der skal nok komme meget mere af det, men som altid går der lidt fra at en tendens bliver præsenteret til at den rent faktisk fungere i praksis i gadebilledet.
https://imgix.femina.dk/1433-modeuge-tendenser-lyse-toner-body.png

# 4 Lyst

De lyse toner er nærmest obligatoriske i forår- og sommerkollektionerne og hver gang forelsker vi os i det lyse look. Det nye er, at denne gang har en meget sart lyserød sneget sig ind i denne kategori og vi er helt vilde med det.
https://imgix.femina.dk/1433-modeuge-tendenser-culottes-body.png

#5 Culottes

Culottes er de her brede shorts, som til forveksling ligner en nederdel og selvom der ikke var mange repræsenteret under denne her modeuge, så spår vi dem en stor fremtid. Vi kommer til at se dem lidt i modebilledet dette efterår og helt sikkert endnu mere til næste forår. Så gør en sikker investering og gå allerede nu på jagt efter et par. SE OGSÅ: De 6 vigtigste tendenser dette efterår
https://imgix.femina.dk/1433-modeuge-tendenser-body.png
Toyota stillede en cool AURIS til rådighed hele ugen og uden den, ville vi på ingen måde have kunne nå vores meget stramme show-program. Tusind tak til TOYOTA DANMARK! www.toyota.dk Ugens nyhed: Det gamle danske stormagasin Fonnesbech genopstod på ny – i form af en meget fin og overraskende kollektion, som vi glæder os meget til at se nærmere på – vi har allerede høje forventninger til fremtiden! Ugens overraskelse: Designers Remix valgte at afvikle deres SS15 ‘Concrete Garden’ show med et grønt tema ved SEB huset, som er bygget i kobber og vinduer med et grønt skær. Træer og buske er desuden vigtige spillere i det arkitektoniske udtryk og tilsammen gav det et meget grønt og gennemført set up – særligt med grønne ærter og grønne pærer som det spiselige element. Da modellerne begyndte at gå ned af podiet, var der dømt ’nybyggere’- og ’amish’-look, temaer man aldrig havde set komme fra designeren Charlotte Eskildsens hånd. Ugens bedste location: Ganni afholdte show på Mercur hotel i indre by – et meget traditionelt hotel, som ikke umiddelbart kan sættes i forbindes med det mere utraditionelle Ganni ved første øjenkast i lobbyen. Men da vi ramte 2. sal med en udendørs tennisbane, hvide tennisklædte mænd med slush ice i hvide bægere, hvide stole og søde seatere i hvide tennisinspirerede kjoler fra Ganni, blev vi total overrasket. Vi troede et øjeblik vi havde ramt en udenlandsk location. Ugens hygge og hæng ud sted: Mads Nørgaard afholdte show i en gammel bygning – åbenbart placeret i Københavns ældste botaniske have. Det var de smukkeste udendørs omgivelser med den mest hyggelige og sommerlige stemning. Vi følte os helt hensat til en fransk oase, som så åbenbart også findes i Danmark og havde svært ved at forlade stemningen og stedet, da vi skulle skynde os videre til næste show. Bedste kollektion: Der var mange fine shows og fantastiske kollektioner, men det forholdsvis nye talent Mark Tan tog prisen for bedste kollektion. Materialer, detaljer og det meget skræddersyet udtryk spillede fantastisk sammen i kollektionen og tog virkelig kegler hos alle. Der var både up graded hverdags elementer og mere couture-inspirerede styles - en virkelig gennemarbejdet kollektion med stort potentiale, særligt internationalt.

Læs også