https://imgix.femina.dk/media/article/1440-slaaom-art.jpg
Stil

Her er kjolen, der er guld værd for din figur

3. november 2014
af webredaktionen
Foto: All Over
Skal du kun vælge én kjoletype, skal du gå efter en slå om-kjole

Stor barm, lille barm, topmave, brede hofter eller fyldige lår? Det kan være svært at finde en kjole, der passer til figuren og fremhæver de gode ting, mens den kamuflerer problemområderne. Men der findes faktisk én type kjole, der kan begge ting: Slå-om-kjolen.

Designeren Diane von Furstenberg var en af de første, der introducerede slå-om-kjolen i 70’erne, og siden er den blevet nærmest synonym med hendes designs. Så slå-om-kjolen er hverken en ny ting eller specielt revolutionerende i formen, men det geniale ved den er, at den klæder alle kropstyper.

Mary og Kate er fans

Det gør den, fordi den falder fantastisk på kroppen, draperingerne fremhæver de kvindelige former, og gør, at den heller ikke sidder alt for stramt over maven.

- Når alt kommer til alt, så tror jeg, at slå-om-kjolen er min favoritkjole, fordi den giver sådan en fin facon, siger modeekspert og stylist Nadine Monroe til norske kk.no.

LÆS OGSÅ: 3 jeanstip, der gør dig chik i en fart

Blandt de største fans af slå-om-kjolen finder vi den britiske Hertuginde Kate, som ofte ses i mellemlange slå-om-kjoler, når hun er ude til uformelle arrangementer. Vores egen prinsesse Mary har såmænd også gjort flittigt brug af slå-om-kjolen, der passer godt ind i hendes hverdagsgarderobe.

Vær opmærksom på længden

Skal slå-om-kjolen give dig den mest flatterende effekt, skal du være opmærksom på, hvor langt, den går ned på benet. En kjolelængde, der stopper lige over knæet er bedst, fordi den stopper ved benets smalleste punkt.

- Kjolen bliver flottest, hvis man lader den stoppe på det smalleste sted over eller under knæet, afhængig af hvor høj du er, men er du meget slank, er midt på knæet bedst, siger Nadine Monroe.

LÆS OGSÅ: 5 tips til at vælge den rette festkjole

Hvis du vil skabe en illusion af en længere hals eller fremhæve din barm, er en slå-om-kjole med v-hals perfekt.

TIP: Et par knæhøje støvletter er perfekte til slå-om-kjolen og med et par strømpebukser til, kan du bruge den hele vejen igennem efteråret og vinteren.

Læs også