indendørs planter
Stil

4 kreative tips til at indrette med planter

10. oktober 2018
af redaktionen
Kilde: Greenify.dk. Foto: Greenify
Det er ikke kun nye fine sofapuder eller en frisk farve på væggen, der kan pifte din boligindretning op derhjemme – en frisk, grøn plante eller to kan også gøre tricket. Her får du fire kreative tips til at indrette med planter.

1. Prioriter dit plantebudget

Hvis du skal prioritere dit plantebudget, så gå efter en større, karakterfuld plante med wow-faktor, volumen og statement. Så har du noget flot og grønt at se på gennem de kolde og mørke måneder, som samtidig giver karakter og liv til rummet. Desuden er mange store stueplanter rimelig tolerante og nemme at passe. Køb en smuk krukke, som supplerer din plantes udseende. Høje, slanke planter gør sig rigtig godt i en mørk krukke med et tungt og stabilt look. Vælg en krukke som passer bedst til din stil og indretning. Du kan med fordel supplere din statementplante med andre mindre planter til reoler og karme for et endnu grønne udtryk.

Egnede planter: Xanadu, strelitzia.

2. Køb planter i sæson

Det er vigtigt, at du investerer i planter, som du kan overskue at passe og som samtidig passer til dig og til årstiden. I efteråret er mørketolerante planter en god løsning. I takt med at dagene bliver kortere, og det naturlige lys forsvinder mere og mere, kan det være en god idé at investere i planter, der trives med begrænsede mængder af lys. På den måde er man sikret en planteløsning, der passer til sæsonens klima, og som man derfor har lettere ved at passe og pleje i de mørke tider. Fælles for mørketolerante planter er, at de ikke kræver særlig meget lys - dog skal alle planter have lidt naturligt lys.

Egnede planter: Monstera, guldranke, hjerte-philodendron, sansevieria, aglaonema, pilea.

3. Opbyg plantemiljøer

Saml dine planter i miljøer med planter af forskellige størrelse, udtryk og type, på den måde skaber du et karakterfuldt og dynamisk udtryk. Gå hellere all-in enkelte steder, frem for at fordele dine planter enkeltvis i hver vindueskarm eller lignende, det giver bedre blikfang og karakter til dit rum. Ofte fungerer det godt at placere et ulige antal planter sammen. Tænk også gerne i forskellige niveauer. Hængeplanter på reoler eller fra krukker i loftet, bidrager også til et flot grønt miljø.

Egnede planter: krukker, opsatser, gitre, kasser https://greenify.dk/indendoersplanter/krukker-og-tilbehoer/

LÆS OGSÅ: 5 fede idéer til dine indenførs planter

4. Tænk kreativt

Når det er mørkt og trist udenfor, kan du i stedet lege med farverne indenfor. Tag f.eks. nogle modige valg af krukker til dine planter og eksperimentér generelt lidt mere, end du plejer. Vælg planter med mere karakterfulde og farverige blade – det kan være takkede eller brogede blade eller blade med grafiske former.

Egnede planter: Calalthea triostar, broget gummitræ, pink syngonium, begonia maculata.

Michaela Kjær-Holm

Rådene er udarbejdet af Michaela Kjær-Holm, der er CEO og stifter af konceptbutikken Greenify. Se mere på Greenify.dk

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også