https://imgix.femina.dk/media/article/juletraeer-prim.jpg
Stil

3 smukt pyntede juletræer - i 3 stilarter

16. december 2019
af Elisabeth Kruse
Foto: Maria Vous
Trænger du til at pynte juletræet på en ny måde efter at have hængt de samme glaskugler og flagranker på træet år efter år? Fortidens pynt kan give ny inspiration og blive både moderne og elegant, uanset om du er til klassisk papirklip, spiselige godter eller hjemmelavet pynt. Tricket er at holde det helt enkelt og holde dig til én stil!

JULETRÆ MED PYNT, DER SMAGER

https://imgix.femina.dk/juletrae-11.jpg
Den spiselige pynt giver et nostalgisk udtryk, som du kan justere op og ned, afhængig af hvilke godter du hænger på træet og farven på båndene. Stokke, kranse og kræmmerhuse med bolsjer er fra Bolchekogeriet Almuegaarden, mens marcipangrisene er fra Frellsen Chokolade. Tip Drop det runde juletræstæppe med julede motiver, og brug i stedet et marokkansk tæppe, som du kan bruge i stuen resten af året.
https://imgix.femina.dk/juletraeer-pynt-der-smager.jpg

Tv.: Bolsjer og chokoladekranse med krymmel er oplagte at hænge på træet. Pigeonæbler i snor kan også holde sig længe ligesom vaniliekranse. Få opskriften på lækre vaniljekranse her

Th.: Naturlige materialer og nuancer af rød passer godt til den nostalgiske jul, hvor pynten ikke behøver at glimte. Kogler og stedsegrønt går også godt i spænd med juletræet og kan bruges som pynt i resten af hjemmet.

LÆS OGSÅ: 3 magiske juleborde til din juleaften

JULETRÆ MED POETISK PAPIRKLIP

https://imgix.femina.dk/juletraeer_1.jpg
Papirklip er eventyrligt og poetisk, og holder du dig alene til hvidt pynt, får dit juletræ et rent og vinterligt udtryk. Som kontrast til alt det hvide kan du supplere med detaljer i messing eller blomster i varme farver. De hvide fugle er fra Brøndsholm, barbordet er vintage, loftlampen er fra Ellos, og stolene er fra Gubi.
https://imgix.femina.dk/juletraeer-poetisk-papirklip.jpg
Tv.: Vil du gøre lidt ekstra ud af julepynten, kan du købe slik, som understreger din julestil. Her er det hvide snebolde af marcipan, som matcher snefugene på træet. Bakke og glas er fra Broste Copenhagen. Th.: Giv den hvide pynt et strejf af art deco med guldfarvede æsker. Slut af med et bredt bånd. Æskerne er fra Bungalow og Normann Copenhagen.

JULETRÆ MED HJEMMEGJORTE DEKORATIONER

https://imgix.femina.dk/juletrae-10.jpg
Glem alt om krøllede kræmmerhuse og spraglet pynt. Den hjemmegjorte pynt bliver eksklusiv, når du folder stjerner i metalpapir og kombinerer dem med messingpynt. Ornamenterne med guldpapir og kugler imellem laver du ved at binde en stor lykke af farvet bånd med en knude i enden, hvor du skiftevis sætter perler og udstadset guldfolie på. De hjemmelavede kræmmerhuse er lavet af materialer fra Creativ Company, mens messingpynten er fra Ferm Living og Nordal. De blå æsker er fra Normann Copenhagen, og gulvlampen er fra &Tradition. SE OGSÅ: 6 skønne idéer til dit julebord
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også