Juleborde
Jul

6 skønne ideer til dit julebord

7. november 2022
Af Lene Nissen, Britt Endicott og Annette Riis-Carstensen.
Udgivet første gang 22. december 2017. Foto: Iben Kaufmann, Lene Nissen og pr
Mangler du inspiration til årets julebord? Så kig med her, hvor vi bringer en stribe inspirerende ideer til dig. Du kan bruge dem, uanset om du er til de traditionelle julefarver rød og hvid – eller til noget helt andet.

Der skal ikke altid så meget til for at pynte julebordet på en lidt anderledes måde end sidste år.

Prøv at hænge bordpynten op over bordet, så der bliver bedre plads til maden. Vælg en ny farveskala. Eller pynt tallerkenerne med duftende rosmarin og kanelstænger – mere skal der ikke til for at skabe en hyggelig stemning omkring julebordet.

Hvad skal der på julebordet?

Der skal selvfølgelig and, flæskesteg, kartofler, brunede kartofler, rødkål og til sidst risalamande med kirsebærsovs på julebordet juleaften. Det er faktisk menuen for 8 ud 10 danske familier.

I nogle familier spises der også gås, medisterpølse og evt. en frisk rødkålssalat. Julemiddagen er fyldt med traditioner, og det er i ganske få familier, at der bliver lavet om på menuen. Bliv inspireret til julemiddagen i artiklen her.

Men det er ikke kun maden, der skaber den hyggelige julestemning. Det gør borddækningen og pynten også. Det klassiske julebord er ofte i røde og grønne farver med kogler, gran eller vinterbær som pynt. Men måske skal du prøve noget nyt i år?

Klik dig igennem galleriet herunder, og se 6 smukke bud på årets julebord.

Læs også