Kost og helbred

Kan man overhovedet bruge BMI til noget?

BMI er et udtryk for om du er normalvægtig, undervægtig eller overvægtig. Men kan det overhovedet bruges. Få svaret her!

Har du oplevet, at dit BMI-tal ligger på grænsen til at være en størrelse, du ikke kan genkende i spejlet, så er der godt nyt for dig.

For selv om dit BMI-tal er den mest anvendte målemetode, når der skal måles for overvægt, er der de sidste mange år blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt BMI-tallet reelt afspejler vores fysiske tilstand i form af fedtprocent.

LÆS MERE: Vælger man alligevel at bruge BMI som et pejlemærke for ens vægt og sundhed, så klik her og se, hvilken type kræft du kan forebygge ved at have et BMI under 25.

Nu har et forskerhold ved Michigan State University i USA, undersøgt mere end 400 studerende - både atleter og ikke fysisk aktive studerende - og resultaterne fra undersøgelsen viser, at i de fleste tilfælde blev de studerendes aktuelle fedtprocent ikke afspejlet i deres BMI-tal.

Bmi-tallet tager ikke højde for en række ting

Det betyder altså, at et BMI-tal ikke fortæller hele historien om din fedtprocent og sundhedstilstand.

Problemet kan være, at der hverken bliver taget højde for alder, køn, god eller dårlig fysik, en veludviklet muskulatur eller ej.

Ifølge undersøgelsen har mange atleter et meget højt BMI-tal, og vil derfor blive målt som overvægtige eller fede, men det skyldes ikke en høj fedtprocent, men derimod en veludviklet muskelmasse.

LÆS MERE: Vil du gerne være stære så er det med at komme i gang med styrketræningen. Her får du svaret på om vægtene skal være lette eller tunge.

Kend dit taljemål

Så tag BMI-tallet med en gran salt. Og hav for vane at måle dig med centimetermål om taljen og hop op på badevægten en gang om ugen, hvis du vil holde et vågent øje med din vægt.

LÆS MERE: Vil du vide, hvad du som kvinde skal måle om taljen for at mindske risikoen for en række sygdomme, så klik her.

Læs alt hvad der er værd at vide om BMI her! 

Kilde: sciencedaily.com

Læs mere om:
bmi