Annonce
Kost og helbred

4 myter om øjenoperationer - har du hørt dem?

Der findes mange myter og holdninger til øjenoperationer. Nedenfor har vi listet 4 myter og angivet de korrekte svar omkring øjenlaser og linseudskiftning for at gøre det lettere for dig at forstå, hvad der er sandt, og hvad der er en myte.

1. En øjenoperation gør ondt

En øjenoperation er ikke forbundet med smerte.  Det kan lyde ubehageligt at lave et indgreb i øjet, men det behøver ikke at gøre ondt. Først og fremmest bedøves øjet under operationen med lokalbedøvende dråber, hvilket gør, at du ikke føler smerte. Ved de mest almindelige operationsmetoder FS-LASIK (øjenlaser) og linseudskiftning, føler du heller ingen betydelig smerte efter operationen.

Hvis ikke FS LASIK er den bedste løsning for dig, findes der andre øjenlaser metoder, hhv. LASEK og Trans-PRK. Disse øjenlasermetoder kan give visse smerter efter operationen mens øjet heler. Du får derfor bedøvende øjendråber med hjem, som du kan benytte efter behov.

2. En øjenoperation indebærer risici 

Det er yderst sjældent, at der opstår komplikationer på grund af en øjenoperation. Dog findes der altid risici forbundet med et kirurgisk indgreb, som eksempelvis risikoen for infektion. Det er vigtigt, at du i forvejen læser om de risici, der er forbundet til de forskellige operationsmetoder. Jo bedre forberedt du er, desto lettere bliver det for dig at følge de råd og anbefalinger, som du får forud for operationen – og på den minimerer du risiciene. De fleste komplikationer, der kan opstå, er mulige at behandle, såfremt de opdages i tide.

3. Øjenlægerne tager unødige risici for at tjene penge på mig

Forskellige klinikker træffer forskellige beslutninger, og giver derfor også forskellige anbefalinger til én og samme kunde. Når det handler om noget så værdifuldt som dine øjne, skal du altid stole på en læge, som fraråder dig en operation. Spørg gerne flere klinikker, om hvor ofte de siger nej til at operere. Hos Memira siger lægerne nej til ca. hver femte person, som ønsker at blive opereret, hvilket skyldes for store risici i de enkelte tilfælde.

4. Det er dyrt at få foretaget en øjenoperation

Til at starte med bør du overveje, hvor meget dine briller eller linser kommer til at koste dig på sigt. Prisen på en øjenoperation kan virke høj og afskrækkende, men i det lange løb kan det faktisk godt betale sig for dig at få foretaget en øjenoperation.

For at sikre din tryghed, er det vigtigt at klinikken udfører et gedigent arbejde omkring kvalitet og sikkerhed – og det kan koste lidt ekstra. Dette er værd at tænke på, når du sammenligner priser på øjenoperationer.

Hvis du vil læse om flere myter kan du læse Memiras blog, hvor vi har listet hele 9 myter omkring øjenoperationer. De kan findes her

Læs mere om: