Skønhed

6 trin til friske fødder

Om sommeren giver vi som regel fødderne mere ­opmærksomhed end om ­vinteren. Men holder du fast i de gode rutiner året rundt, ­forebygger du hård hud, og når så foråret kommer, kan du pakke de fineste fødder ud af deres vinterhi.

1.  Fil først. Fødderne skal være tørre, når du filer. Er huden fugtig, filer man nemt for meget af. Brug helst en glas- eller papirfil, Det er mere nænsomt for huden. 10 tag med filen er nok!

2. Snup et fodbad, gerne med fodsalt, som opbløder og fjerner de døde hudceller. Pres evnetuelt saften fra et par citroner ud i vandet. Syren derfra har en eksfolierende effekt.

3. Klip tåneglene efter fodbadet, mens de er bløde. Følg tåens form, når du klipper, men uden at klippe ned i kanterne. Du kan i stedet file kanten rund. Er neglene gule og tykke, kan du også file forsigtigt oven på neglen.

4. Skub neglebånd, der vokser op på neglen, forsigtigt ned med en neglebåndspind. Rigtig genstridige neglebånd skal først blødes op med en såkaldt Cuticle Remover. 
 
5. Smør, smør og smør! Og gør det hver dag.  Men smør ikke mellem tæerne, dér skal der være tørt. At holde fødderne bløde er god forebyggelse mod hård hud.  Det er ikke så vigtigt, hvad du smører med, men at du gør det.
 

Gode produkter til fødderne

En lindrende creme til ru og tørre fødder. Foot Relief, 275 kr. Aveda. Køb den her (sponsoreret link)
 
Virkelig god til tør og hård hud. Active Exfoliating Heel Cream, 199 kr. XELLENCE. Køb den her (sponsoreret link)
 
En effektiv og hurtigttørrende spray, der fjerner dårlig lugt fra skoene. Deospray, 50 kr. Matas. Køb den her (sponsoreret link)
 
Har du meget tørre fødder, så lad fodcremen sidde på natten over. Foot Specialist, 119 kr. Comfort Zone. Køb den her
 
Peel og poler tør og kedelig hud væk, så den bliver blød og glat. Marine Salt Scrub, 389 kr. CND. Køb den her (sponsoreret)
 
Fodsalt med mandelolie og havtorn smidiggør huden og opløser døde hudceller. Peppermint Foot Salt, 195 kr. Ilse Jacobsen. Køb den her (sponsoreret)
 

 

Læs mere om: