Hovedretter

Torskebøffer med rødbedefritter og æblesauce

Skal gæsterne forkæles med en anderledes og lækker hovedret?

TID: 30 min. + ovntid: 30 min. 

4 portioner.

Ingredienser:

500-600 g torsk

Salt, peber

2 spsk hakket dild eller persille

1 tsk dijonsennep

2 tsk majsstivelse

4 tynde skiver bacon

Olie eller smør til stegning

RØDBEDEFRITTER:

4-6 rødbeder

1 spsk olie

Peber

1 tsk stødt spidskommen 

SYRLIG ÆBLESAUCE:

1 æble

1 limefrugt

2 dl græsk yoghurt 10%

TILBEHØR:

Små kartofler, blandet salat eller brød

Fremgangsmåde:

1. Rødbedefritter: Skræl og skær rødbederne i både. Vend dem med olie, peber og spidskommen. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 30 min. Drys med salt.

2. Æblesauce: Riv æblet groft. Riv limeskallen fint og pres saften. Rør alle ingredienser sammen og smag til, så saucen er frisk og syrlig. 

3. Skær torsken i mindre stykker og befri den for ben. Hak den groft i en foodprocessor med salt, bland med peber, dild, sennep og majsstivelse. Form farsen til bøffer, vikl bacon om og steg dem lige inden servering i smør og olie i 4-5 min. på hver side. Tril og steg dem på baconkanten til sidst, så den bliver sprød. Server med fritter, sauce og det valgte tilbehør.

Er du vild med rodfrugter som tilbehør - så prøv vores opskrift på hakkebøffer med grillede gulerødder og estragondip