Semidried tomater
Mad

Semidried tomater

14. november 2018
af Kristine Høeg
Foto: Line Falck Christensen
Disse hjemmelavede semidried tomater kan bruges i mange sammenhænge: Brug dem for eksempel i salater og sandwich, blendet i mayonnaise, finthakket i smør til en god bøf eller på en pizza
4 t og 0 min

Det skal du bruge

  • Tomater - gerne flaske- eller blommetomater
  • Olivenolie
  • Hvidløgsfed

Sådan laver du semidried tomater

  1. Tænd ovnen på 110°.
  2. Skær alle tomaterne igennem på langs og læg dem med snitfladen opad på bageplader beklædt med bagepapir.
  3. Pensl tomaterne med olivenolie og tør dem i ovnen i 4-5 timer, eller indtil de begynder at føles bløde uden at være smattede.
  4. Pak dem i fine glas og stik et par pillede hvidløgsfed ned til dem og hæld olivenolie på, til det dækker.
  5. Luk glasset og opbevar i køleskabet.

Inspiration til aftensmåltidet

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også