Hovedretter
Semidried tomater
Disse hjemmelavede semidried tomater kan bruges i mange sammenhænge: Brug dem for eksempel i salater og sandwich, blendet i mayonnaise, finthakket i smør til en god bøf eller på en pizza.
Onsdag, 14. november 2018 - 12:51 - af Kristine Høeg. Foto: Line Falck Christensen
Forberedelsestid: 15 min
Tilberedelsestid: 4 t
Tomater - gerne flaske- eller blommetomater
Olivenolie
Hvidløgsfed
Antal: Så mange, som du vil
SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVEDE SEMIDRIED TOMATER:
Tænd ovnen på 110°.
Skær alle tomaterne igennem på langs og læg dem med snitfladen opad på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl tomaterne med olivenolie og tør dem i ovnen i 4-5 timer, eller indtil de begynder at føles bløde uden at være smattede.
Pak dem i fine glas og stik et par pillede hvidløgsfed ned til dem og hæld olivenolie på, til det dækker. Luk glasset og opbevar i køleskabet.