Semidried tomater
Hovedretter

Semidried tomater

Disse hjemmelavede semidried tomater kan bruges i mange sammenhænge: Brug dem for eksempel i salater og sandwich, blendet i mayonnaise, finthakket i smør til en god bøf eller på en pizza.

Forberedelsestid: 15 min
Tilberedelsestid: 4 t

Tomater - gerne flaske- eller blommetomater
Olivenolie
Hvidløgsfed
Antal: Så mange, som du vil

SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVEDE SEMIDRIED TOMATER:

 
Tænd ovnen på 110°.
Skær alle tomaterne igennem på langs og læg dem med snitfladen opad på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl tomaterne med olivenolie og tør dem i ovnen i 4-5 timer, eller indtil de begynder at føles bløde uden at være smattede.
Pak dem i fine glas og stik et par pillede hvidløgsfed ned til dem og hæld olivenolie på, til det dækker. Luk glasset og opbevar i køleskabet.
 
 
Læs mere om: