Hovedretter
Pecorinopanerede schnitzler med stegte svampe
Vi elsker den klassiske wienerschnitzel. Men her har vi skiftet raspen ud med pecorino og givet kødet nye legekammerater i form af timianstegte svampe på tallerkenen. Her får du opskriften på pecorinopanerede schnitzler med stegte svampe
Fredag, 26. oktober 2018 - 8:35 - af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 2
DET SKAL DU BRUGE
2 kalveschnitzler
Hvedemel
Salt og friskkværnet peber
1 æg
1 dl fintrevet pecorino
1½ dl rasp
Olie eller smør til stegning
300 g rensede svampe, gerne forskellige
25 g smør
1 skalotteløg
Frisk timian
Evt. lidt olie med trøffelsmag
TILBEHØR
Pasta, polenta eller kartofler
Opskrift - sådan laver du pecorinopanerede schnitzler med stegte svampe
- Vend først schnitzlerne i en blanding af mel, salt og peber. Vend dem så i sammenpisket æg og til sidst i en blanding af pecorino og rasp. Lad dem trække i paneringen mindst 5 min., så den kan sætte sig.
- Skær svampene i lidt mindre stykker og steg dem i smørret sammen med finthakket skalotteløg, til de er gyldne. Tilsæt timian og steg, til svampene er næsten sprøde. Krydr med salt og peber og dryp evt. med lidt trøffelolie.
- Steg schnitzlerne 2-3 min. på hver side ved jævn varme. Servér dem straks med de stegte svampe og supplér evt. med pasta, stegt polenta eller kartoffel.
PRØV OGSÅ: Sesamstegt skinkeschnitzel med paprikakartofler