Moules frites - muslinger med fritter på tallerken
Hovedretter

Moules frites - muslinger med sprøde fritter

Skøn opskrift på moules frites - muslinger med fritter. De friske blåmuslinger og de sprøde håndskåret ovnfritter, gør den her ret til en virkelig lækker sommerspise.

Moules frites - muslinger med sprøde fritter

2 pers.

35 min.

Ingredienser

600 g kartofler

1½ spsk. olivenolie

Salt og peber

1 kg blåmuslinger

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 bdt. persille

1½ dl hvidvin

50 g smør

Synes du moules frites er lækkert, så skal du også prøve den her opskrift på fish´n chips

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220°. Skær kartoflerne i både og vend dem med olivenolie og salt. Steg dem i ovnen i ca. 25-30 min. og vend dem undervejs.

Rengør muslingerne, se opskriften nedenfor. Hak løg, hvidløg og persille fint. Kom hvidvin i en stor gryde og kog op. Tilsæt smør, løg og persille og lad smørret smelte. Tilsæt muslingerne og damp dem i ca. 3-5 min., til de åbner sig. Ryst gryden undervejs.

Servér med varme fritter til.

Vigtigt! Blåmuslinger skal lukke sig helt i inden de tilberedes – og åbne sig efter tilberedning. Dem, der ikke gør det, skal kasseres.

I SØNDAG nr. 16 får du også opskrifterne på gratinerede muslinger, snack-muslinger og dampede muslinger.

Læs mere om: