Martin Tanggaard
Hovedretter

Mørbradgryde med mos

Middagsklassikeren over dem alle - og den mest populære opskrift på søndag.dk

TID: 45 MIN.

Opskriften er til 4 PERS.

Ingredienser:

200 g bacon i terninger

1 løg

1 svinemørbrad

200 g cocktailpølser 

2 tsk paprika

Salt, friskkværnet peber

2 spsk tomatpuré

3 dl bouillon

2½ dl fløde

MOS:

3 bagekartofler

40 g smør

½ dl mælk

Salt

PYNT:

1 spsk paprika

4 spsk hakket persille 

Fremgangsmåde:

Steg baconen gylden og sprød i en varm gryde. 

Pil og skær løget i fine terninger. 

Puds mørbraden for sener og fedt og skær den i rustikke skiver. 

Rist kødet, løget og pølserne i gryden med bacon, krydr med paprika, salt og peber.

Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde. Lad retten småkoge i 10 min. 

Skræl og skær kartoflerne i terninger. Kog dem møre og mos med smør, mælk og salt. 

Server kartoffelmosen til mørbradgryden sammen med et drys paprika og persille.