Madpandekager med laks og krydderurter
Hovedretter

Madpandekager med laks og krydderurter

Opskrift: Prøv denne nordiskinspirerede og nemme frokost med madpandekager, eller lav den på forhånd og tag den med i madpakken

Skal frokosten eller madpakken være lidt mere ekstravagant, er madpandekager med laks og krydderurter det oplagte valg. De er nemlig altid lækre og nemme at have med at gøre.

Madpandekager fungerer rigtig godt i en madpakke, når man ikke har mulighed for at jonglere med tallerken og bestik. Det hele er jo samlet i én rulle.

Har du heller ikke tid til at stå og lave pandekager til madpakken om morgenen, kan du sagtens bage dem aftenen før. Eller måske har du fået madpandekager med andet fyld til aftensmad, og der er nogle tilovers? Så er det let at mikse dressingen sammen om morgenen og rulle dine pandekager sammen med laks, dressing og krydderurter.

Madpandekager med laks og krydderurter

(Tid: 25 min.)

Det skal du bruge til madpandekager

Dej til pandekager:
3 æg
3-3½ dl sødmælk
1 nip salt
130-150 g hvedemel
Smør til bagning
salt, peber

Prøv også: Fyldte madpandekager med svampe og rejer

2 dl creme fraiche 18%
3 spsk flødeost
2 spsk dild
2 spsk purløg
8 skiver røget laks
Rødløg

LÆS MERE: Er du vild med pandekager? SØNDAG har samlet fem fortryllende pandekageopskrifter, der giver ny inspiration til en gammel dessertklassisker, så du kan spise den morgen, middag og aften. Se alle opskrifterne her

Sådan laver du madpandekager med laks og krydderurter

Madpandekager

Pisk æg, mælk og salt.

Bland og si de tørre ingredienser, og rør mælkeblandingen i.

Lad dejen hvile i køleskabet i ½-1 time.

Bag dine madpandekager på en pande i rigeligt smør.

Madpandekager med laks og krydderurter

Rør creme fraiche med flødeost, hakket dild og purløg samt salt og peber.

Smør creme fraiche-dressingen ud på de afkølede madpandekager og læg et par skiver røget laks på hver. Fold siderne ind og drys med tynde skiver rødløg og resten af krydderurterne.

Skal madpandekagerne med på madpakke, kan du i stedet vælge at komme rødløg og krydderurter ind i dine madpandekager, fold sammen i bunden og lave en rulle, som er nem at spise med fingrene.

LÆS MERE: Skal du have lidt inspiration til madpakken? Prøv disse to sandwichopskrifter, og glæd dig til frokosten

Læs mere om: