Kløbenboller
Brød og bagværk

Kløbenboller

1. december 2009
af Louise Dandanell Ørsted
15 stk.Tid: 20 min. + hævning og bagning25 g gær2 dl fløde2 æg1 æggeblomme½ tsk salt2 spsk rørsukker40 g hakket pomerans40 g sukat50 g rosiner40 g

15 stk.

Tid: 20 min. + hævning og bagning

25 g gær
2 dl fløde
2 æg
1 æggeblomme
½ tsk salt
2 spsk rørsukker
40 g hakket pomerans
40 g sukat
50 g rosiner
40 g blødt smør
Ca. 500 g mel
Pensling:
1 æggehvide

Smuldr gæren i dejfadet. Lun fløden til den er fingervarm og pisk den let sammen med de hele æg og æggeblommen. Tilsæt sukker, pomerans, sukat og rosiner samt halvdelen af melet. Rør dejen godt igennem.

Skær smørret i små terninger og tilsæt dem lidt ad gangen. Ælt resten af melet i og ælt dejen blank og glat.

Lad den hæve til dobbelt størrelse.

Del dejen i 15 lige store stykker og form dem som boller.

Læg dem på bageplade med bagepapir og pensl dem med æggehvide.

Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse.

Opvarm ovnen til 225 grader.

Bag bollerne ca. 15 min. på næstnederste rille i den varme ovn og afkøl dem på en rist.

Læs også