Hovedretter

Fyldte spinatpandekager

Lav selv de lækre madpandekager med spinat, og fyld dem med smagfuld kødsauce. Her får du opskriften på fyldte spinatpandekager

Fyldte spinatpandekager

6-8 stk. 

 
DET SKAL DU BRUGE TIL PANDEKAGER
200 g spinat fra frost
3 æg
Ca. 4 dl mælk
130 g hvedemel 
Salt og peber
Smør 
3 dl færdig bechamelsauce 
1 portion kødsovs, se s. 82 
Olivenolie
Smør 
Evt. parmesan
 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KØDSAUCE
1 stort løg
2 fed hvidløg 
2 spsk. smør 
1 spsk. olivenolie 
1½ spsk. herbes de provence 
500 g hakket oksekød 7-12 %
1 ds. hakkede tomater, 400 g 
70 g tomatpuré 
Salt og peber
400 g frisk pasta 
Parmesan
Evt. friske krydderurter
 
Få 13 numre af SØNDAG leveret med posten - kun 400 kr.
 
PRØV OGSÅ: Fyldte pandepager med svampe
 

Opskrift - sådan laver du fyldte spinatpandekager

 
1. Lad spinaten tø op og pres den fri for væde. Hak spinaten fint. Pisk æggene med mælk og mel. Tilsæt spinat, salt og peber og lad dejen hvile i 30 min. på køkkenbordet. 
2. Steg 8 store pandekager i smør på pande. Lad dem køle af på en tallerken. 
3. Varm ovnen op til 180°. 
4. KØDSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en gryde og tilsæt olie og krydderier. Steg løg og hvidløg i gryden, uden at de tager farve. Tilsæt kødet og findel det i gryden under stegning, så det ikke klumper sammen. Tilsæt tomater og puré og lad det simre i 15 min. og gerne længere. Smag til med salt og peber. 
5. Smør pandekagerne med bechamelsauce og læg en stribe kødsovs på hver pandekage. Rul pandekagerne sammen om kødsovsen, læg dem i et smurt fad og dæk det med folie. Bag pandekagerne i ovnen i ca. 20 min. Servér straks og drys evt. med revet parmesan.