10 opskrifter på dejlige desserter

Hovedretter

Fish & Chips

Fisk er sundt! Derfor må fish & chips vel også ligge i den sundere end, hvad fastfood angår. Uanset hvad er hjemmelavet fish & chips super lækkert

En brite ville nok grynte lidt over et så sundt indslag som rødbeder i deres nationalret, fish & chips. Ikke desto mindre er rødbedechips super lækre. Er du ikke så meget til rødbede, kan du også prøve med andre rodfrugter som gulerødder eller selleri.

Fish & chips

2 pers.
Tid: 30 min.

Det skal du bruge
2 små rødbeder
6-8 aspargeskartofler
1 filet af torsk eller anden lys fast fisk, ca. 400 g
Salt, peber
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl iskoldt vand
Olie til stegning
Tilbehør:
Aioli, evt. mayonnaise rørt med lidt knust hvidløg

Er du til mere lækker fastfood, så prøv denne dejlige opskrift på bacon-cheeseburger med fritter

Sådan laver du fish & chips
Skræl og riv rødbederne i tynde skiver. Brug et rivejern eller mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand. Skrub og skær kartoflerne i tynde skiver på samme måde og læg også dem i iskoldt vand.

Skær fisken i fire lige store stykker og krydr med salt og peber. Pisk mel, bagepulver og vand sammen til en
tyk dej.

Dyp fileterne i dejen og læg dem i en gryde med rygende varm olie, 2 stykker ad gangen. Steg, til dejen er gylden og læg stykkerne på fedtsugende papir.

Hæld vandet fra grøntsagerne, dup dem godt tørre og steg dem sprøde og gyldne i varm olie evt. ad to omgange.

Læg dem på fedtsugende papir, krydr med salt og server chipsene til fisken sammen med aioli.

Fastfood er bedst, når det er hjemmelavet, og du kan også nemt fremtrylle de dejligste pizzaer. Her får du en god grundopskrift på pizzadej og forslag til 3 slags fyld

Hvad er der til dessert? Har du ikke bestemt dig endnu, så klik dig igennem det fristende galleri med 10 dejlige desserter:

Læs mere om: