fasantarteletter
Hovedretter

Fasan-tarteletter

Jagtsæsonen er over os − og dermed også en lang række velsmagende retter med råvildt. Prøv disse lækre fasan-tarteletter

Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

400 g fasanbrystfilet
1 løg
2 gulerødder
1 porre
250 g champignoner
1 tsk. paprika
1 tsk. karry
2 spsk. smør
4 spsk. tomatpuré
2½ dl piskefløde
2½ dl hønsebouillon
Salt og peber
Evt. jævner/maizena
Ca. 16 tarteletter
Evt. frisk timian

Opskrift - sådan laver du fasan-tarteletter

 
1. Skær fasankødet i meget små tern. Pil løget og hak det fint. Skræl gulerødderne. Rens porrer og svampe. Skær alle grøntsagerne i små tern.
 
2. Rist paprika og karry af i en tør gryde. Tilsæt smør, løg og porrer og svits det, uden at det tager farve. Tilsæt fasan og grøntsager og lad det stege i 2 min. under omrøring.
 
3. Tilsæt tomatpuré, fløde og bouillon og kog op. Skru ned for varmen og lad det simre i 15 min. Smag saucen til med salt og peber og jævn den evt. med majsstivelse.
 
4. Varm tarteletterne i ovnen, fyld dem med fasansauce og pynt evt. med frisk timian.
 
 
”Hey - det er vildt”
SØNDAGs madskribent Julie Hey står bag kogebogen ”Hey - Det er vildt” og Betina Hastoft, der også tager mange af madbillederne i SØNDAG, har taget bogens indbydende fotos. Bogen er ikke kun en bog for jægere − opskrifterne er lige til at gå til og bogen er fyldt med gode råd og tips til, hvordan du får det bedste ud af fasan, and og råvildt. 199,95 kr. Gyldendal.
 
 
 

 

Læs mere om: