Er du i tvivl om, hvad du skal servere som forret til årets mange fester - fødselsdag, konfirmation, bryllup, nytårsaften og andre festelige lejligheder - så går du aldrig forkert med klassikeren tunmousse.
Server tunmousse sammen med hjemmebagte grove flutes. Få opskriften her
Tunmousse smager skønt, og så er det let at lave. Lav denne mousse i hvert fald en dag forvejen, da den lige skal have et døgn til at sætte sig - og så behøver du ikke stresse med at lave den lige inden gæsterne kommer.
1. Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft. Smag til med salt og peber - den skal være lidt sur.
2. Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.
3. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen, til du har en jævn og blød tunmousse.
4. Smør en springform med olivenolie og hæld tunmousse i.
5. Lad tunmoussen hvile i køleskabet til næste dag.
6. Vend den færdige tunmousse ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
7. Skyl citronen og riv skallen, evt. med et juliennejern. Skær resten af citronen i både. Pynt den portionsanrettede tunmousse med citronskal og krondild og server den med flutes og citronbåde.