Forretter

Den ultimative cowboytoast

Nu løfter vi den klassiske cowboytoast til nye, spændende højder. Her får du opskriften på den ultimative cowboytoast

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

SYLTEDE RØDLØG

2 dl eddike
2 dl sukker
2 rødløg

FARS

400 g friskhakket oksekød
1 spsk. ketchup
1 spsk. worcestershiresovs
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. sennepspulver
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. røget paprika

DESUDEN

200 g revet lagret cheddar
8 skiver fuldkorns­toastbrød
Smør til stegning
Piccalilly
Kruspersille

Opskrift - sådan laver du den ultimative cowboytoast

 

1. Kog eddike og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Skær løgene i halvmåneskiver og læg dem i et sylteglas eller en skål. Hæld syltevæsken over og lad dem stå på køl i mindst et par timer.
 
2. Rør kødet sammen med alle farsingredienserne. På et stykke bagepapir tegner du nu en firkant, der er lige så stor som fire skiver af dit toastbrød. Læg farsen på firkanten, læg et andet stykke bagepapir over og rul farsen ud, så den passer med firkanten. Skær farsen i fire lige store stykker, så hvert stykke passer med en skive brød.
 
3. Drys revet cheddar på fire stykker toastbrød og læg en bøf oven på hvert stykke. Smør samtidig de fire resterende skiver brød med piccalilly og drys kruspersille på. 
 
4. Steg bøffen i smør med brødsiden opad i ca. 4 min. Vend hele molevitten, så brødet nu bliver stegt. Drys resten af osten på bøfferne, pynt med drænede syltede rødløg og læg de fire brødskiver, du har smurt med piccalilly, over. 
 
5. Når den nederste brødside er sprød og gylden, vender du toasten og steger videre, så den anden brødskive også bliver stegt. Pres lidt ned, så alting smelter sammen indeni, og den sidste brødside også er sprød.
Servér straks.
 
Hvad er piccalilly?
Piccalilly er syltede, hakkede grøntsager − finthakkede pickles. Du kan købe dem færdiglavede på glas, og ud over til cowboytoast er piccalilly godt til hjemmelavet remoulade og på smørrebrød.

PRØV OGSÅ: Kartoffelvafler med ost og forårsløg

Læs mere om: