rødvinsgløgg med ingefær og granatæble
Drikke

Rødvinsgløgg med ingefær og granatæble

I en kold tid er det dejligt at få et glas hjemmelavet gløgg at lune sig på. Her får du en lækker variant med ingefær og granatæble

Forberedelsestid: 30 min

RØDVINSBASIS

1 flaske rødvin (behøver ikke at være den dyreste slags)
1 spsk. hele kardemommekapsler
10 nelliker
5 kanelstænger
4 skiver tørret appelsin el. 5 skiver frisk, usprøjtet appelsin
1 stykke ingefær, 4-5 cm langt
5-10 stjerneanis
300 g sukker

VED SERVERING

2-3 dl alkohol, f.eks. vodka, whisky, cognac eller rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede mandler, valnødder el. lign.
2 spsk. granatæblekerner

Opskrift - sådan laver du rødvinsgløgg med ingefær og granatæble

 

Hæld vin og krydderier i en gryde og varm det hele forsigtigt op, så sukkeret bliver opløst. Det må ikke koge, så varm det op ved lav varme og rør jævnligt rundt i det. Du kan tilberede rødvinsbasen dagen før, du vil servere gløggen.  
Varm rødvinsbasen op og tilsæt alkoholen lige før servering. Fordel hakkede nødder, granatæblekerner og rosiner i glassene, hæld gløggen over og servér.