Rabarbersaft med mynte og lime
Mad

Rabarbersaft med mynte og lime

28. juni 2022
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Den friskeste hjemmelavede rabarbersaft får du med denne opskrift, der udover røde rabarber indeholder lime og mynte, som giver skøn sommersmag!
15 min4 personer
Tid i alt 25 min

Ingredienser

  • 1 kg rensede rabarberstilke
  • 1 liter vand
  • 200 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • Saft af 1 lime
  • Lidt frisk mynte

Rabarbersaft med lime og mynte

  1. Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm.
  2. Kom rabarber, vand og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og stang i gryden.
  3. Kog rabarberne i ca. 15 min.
  4. Hæld rabarberne i en sigte over en skål og lad dem dryppe af.
  5. Smag saften til med lime og tilsæt mynte efter smag. Fortynd saften med vand efter smag.

TIP: Saftens holdbarhed er kort, fordi der ikke er tilsat konserveringsmidler. Opbevar evt. noget af saften i en flaske i køleskabet og frys resten ned.

Læs også