pavlova
Desserter

Strawberry daiquiri-pavlova

Her er en ægte win-win kage. Du får både pavlova og strawberry daiquiri. Så kan det vist ikke blive meget bedre. Her får du opskriften på en sprød og lækker strawberry daiquiri-pavlova.

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

4 store æggehvider
225 g sukker
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. eddike
½ liter piskefløde
Revet skal og saft fra 1-2 usprøjtede lime
2 spsk. hvid rom
¾-1 dl flormelis
500 g små jordbær

Opskrift - sådan laver du strawberry daiquiri pavlova

1. Tænd ovnen på 125°.
 
2. Pisk æggehviderne stive. Drys sukkeret i lidt ad gangen, mens du pisker, og fortsæt, til marengsen er blevet sej. Vend majsstivelse og eddike i. Tegn en cirkel på 22-24 cm i diameter på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Bred marengsen ud på cirklen og bag den i 1 time, så den er sprød. Lad den køle af på en rist og løft den forsigtigt over på et fad.
 
3. Pisk fløden luftig, smag til med limeskal og -saft, rom og flormelis og pisk igen, til du har et luftigt flødeskum. Fordel det på marengsbunden.
 
4. Skyl og nip bærrene, skær dem i mindre stykker og læg dem på flødeskummet. Riv evt. lidt ekstra limeskal på toppen og server desserten med det samme.
 
 
Læs mere om: