Småkager med salte mandler og karamel
Desserter

Småkager med salte mandler og karamel

Mandler og karamel i skøn forening med en småkage. Så bliver det altså ikke meget bedre. Her får du opskriften på den lækreste småkager med salte mandler og karamel

Antal personer: 25

DET SKAL DU BRUGE

250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
60 g saltede mandler
3 spsk. peanutbutter
190 g koldt smør
250 g sukker
1 æg

BLØD KARAMEL

100 g sukker
3 dl fløde

Opskrift - sådan laver du småkager med salte mandler og karamel

 

20 min. + hvile- og bagetid
 
1. Rør hvedemel og bagepulver sammen. Hak mandlerne og vend dem i dejen sammen med peanutbutter. Skær smør i tern og ælt dem i melet. Tilsæt sukker og æg og rør det hurtigt sammen til en ensartet masse.  
 
2. Karamel: Smelt sukkeret på en pande, tilsæt fløde og kog det sammen til en karamel. Lad det køle lidt af i køleskabet. Vend karamellen i dejen.
 
3. Rul dejen til en pølse, rul den ind i bagepapir og lad den hvile i 1 time i fryseren. 
 
4. Varm ovnen op til 200°.
 
5. Skær pølsen i 1 cm tykke skiver og fordel skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne i 8-10 min. Lad dem køle af på en bagerist.