Romkugler med ægte cubarom
Desserter

Romkugler med ægte cubarom

Alkohol behøver ikke være noget, du hælder i et glas. Du kan også hælde det i kager - og her får du en lækker opskrift på romkugler med ægte cubarom

Antal personer: 15

DET SKAL DU BRUGE

130 g smør
270 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
6 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker

DESUDEN

35 g mandler
2 spsk. hindbærsyltetøj
5 spsk. mørk rom, evt. fra cuba
40 g koldt smør

PYNT

100 g mørk chokolade
Evt. 3 spsk. frysetørrede kirsebær

Næste gang du har en halv chokoladekage, du ikke får spist, så frys den ned og gem den til romkugler.

Opskrift - sådan laver du romkugler med ægte cubarom

1. Varm ovnen op til 180°.

2. Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Rør mel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 x 30 cm og bag den i 30 min.
 
3. Lad kagen køle helt af, gerne til næste dag. 
 
4. Smut mandlerne og hak dem fint. Skær smørret i små tern.
 
5. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, rom og smørtern. Saml romkugledejen med fingrene og tril den til kugler på størrelse med bordtennisbolde.  Sæt dem i køleskabet. 
 
6. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend romkuglerne i den smeltede chokolade. Drys dem evt. med frysetørret kirsebær. Nyd.
 
TIP: I stedet for at dyppe romkuglerne i chokolade, kan du også rulle dem i chokolade­krymmel, hakkede mandler, kokos eller hasselnøddeflager. 
 
 

 

Læs mere om: