DET SKAL DU BRUGE
130 g smør
270 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
6 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
DESUDEN
35 g mandler
2 spsk. hindbærsyltetøj
5 spsk. mørk rom, evt. fra cuba
40 g koldt smør
PYNT
100 g mørk chokolade
Evt. 3 spsk. frysetørrede kirsebær
Næste gang du har en halv chokoladekage, du ikke får spist, så frys den ned og gem den til romkugler.
Opskrift - sådan laver du romkugler med ægte cubarom
1. Varm ovnen op til 180°.
2. Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Rør mel og kakao i dejen sammen med vaniljesukker. Kom kagen i en smurt bradepande på 15 x 30 cm og bag den i 30 min.
3. Lad kagen køle helt af, gerne til næste dag.
4. Smut mandlerne og hak dem fint. Skær smørret i små tern.
5. Smuldr kagen ned i en stor skål, tilsæt mandler, syltetøj, rom og smørtern. Saml romkugledejen med fingrene og tril den til kugler på størrelse med bordtennisbolde. Sæt dem i køleskabet.
6. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend romkuglerne i den smeltede chokolade. Drys dem evt. med frysetørret kirsebær. Nyd.
TIP: I stedet for at dyppe romkuglerne i chokolade, kan du også rulle dem i chokoladekrymmel, hakkede mandler, kokos eller hasselnøddeflager.