Desserter

Påskeæg - 3 slags med nougat og chokolade

Påske og æg hænger uløseligt sammen - og de allerbedste påskeæg er selvfølgelig de søde af slagsen. Her får du 3 dejlige opskrifter på påskeæg

Til påske skal vi have masser af påskeæg - både de hårdkogte æg til påskefrokosten, de malede, vi triller i haven, og vigtigst af alt skal vi have de søde påskeæg med chokolade, marcipan og nougat.

Her får du 2 opskrifter på påskeæg som konfekt og en dejlig opskrift på nougatmousse formet som påskeæg - perfekt at servere som desserten efter påskefrokosten.

Påskeæg med saltlakrids og marcipan

Ca. 15 små påskeæg

Det skal du bruge
150 g marcipan
1 spsk lakridspulver
1 knsp fint salt
1 spsk kakao

Sådan gør du
Ælt marcipan, lakridspulver og salt sammen.
Form massen til ca. 15 små påskeæg og rul dem i kakao.

Server en dejlig påskekage pyntet med små påskeæg - helt i påskens ånd! Få opskriften her

Påskeæg med nougat op hasselnødder

4 påskeæg

Det skal du bruge
4 hasselnødder
40 g nougat
120 g marcipan
75 g mørk chokolade
25 g hvid chokolade

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

Sådan gør du
Rist hasselnødderne på en varm pande, til hinderne løsner sig. Gnub hinderne af i et rent viskestykke.

Skær nougaten og marcipanen i fire stykker. Læg en nød på et stykke nougat og fold marcipan omkring. Form det til et påskeæg.

Smelt de to slags chokolade hver for sig. Vend dine påskeæg i den mørke chokolade og pynt æggene med hvid chokolade.

LÆS OGSÅ: Derfor spiser vi æg til påske

Nougatmousseæg

4 pers.

Det skal du bruge
1 dl creme fraiche 38%
150 g nougat

Sådan gør du
Tag creme fraichen ud af køleskabet, så den får stuetemperatur.

Smelt nougaten forsigtigt over vandbad eller f.eks. på en varm radiator. Rør creme fraiche og nougat sammen og stil det på køl.

Form/kugl forsigtigt nougatmoussen til påskeæg, og server dem kolde til dessert.

Er du (også) vild med chokolade? Så klik dig igennem det fristende galleri med 25 opskrifter med chokolade:

25 opskrifter med chokolade

Læs mere om: