Lagkage a la tiramisu
Brød og bagværk

Lagkage a la tiramisu

18. maj 2016
Onsdag, 18. maj 2016 - 6:04 Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Hvis du er fedtforskrækket, skal du nok ikke dvæle over opskrifterne her. Men er du vild med kage,altså lagkage med smagfulde cremer i selskab med friske bær og chokolade, kan du godt lade mundvandet få frit løb og lege konditor.

Er du vild med lagkager, og har du en konditor gemt i maven, er du ikke alene. Kageprogrammer i tv og opskriftsbøger med kage er populære som aldrig før, så kast dig ud i det – øvelse gør mester.

Øv dig med cremer, mousser, flødeskum, bær, chokolade og pynt, og overrask dine gæster med kager, der er en konditor værdig.

Få 6 opskrifter med sæsonens bær

Lagkage a la tiramisu

Det tager lidt tid at lave kagen, der skal Trække min. 2 timer. Der er nok til 10-12 pers.

Lagkagebunde:
5 æg str. M/L
200 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Kaffeblanding:
1½ dl stærk kaffe
2 spsk. sukker
½ dl marsala (italiensk hedvin)

Tiramisucreme:
4 æggehvider
¼ l piskefløde
4 æggeblommer
1 dl sukker
250 g mascarpone
2 blade husblas

Desuden:
Kakao
1 pakke lady fingers, ca. 24 stk.
Chokoladekaffebønner

Sådan gør du:

Pisk æg og sukker skummende og meget luftigt med ½ dl vand.
Sigt mel og bagepulver og vend det i æggemassen med let hånd.
Smør 3 lagkageforme eller springforme, fordel dejen heri og bag bundene i 8-10 min. ved 225°.
Vend ud på bagepapir evt. drysset med lidt sukker og afkøl.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt mascarpone og pisk til en cremet konsistens.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 min., pres vandet fra og smelt husblassen over vandbad.
Rør den langsomt i æggecremen og vend dernæst flødeskum samt æggehvider i.
Rør kaffe og sukker sammen, til sukkeret er opløst, og tilsæt marsala.
Læg en lagkagebund på et fad og sæt en kagering omkring.
Dryp bunden med kaffen og kom halvdelen af cremen ovenpå.
Læg en bund ovenpå og dryp med resten af kaffeblandingen.
Fordel resten af cremen ovenpå og afslut med sidste lagkagebund.
Sæt kagen på køl i mindst 2 timer, men gerne natten over.
Fjern forsigtigt kageringen og drys kagen med kakao.
Skær evt. lady fingers-kagerne til, så højden passer og sæt dem rundt i kanten af kagen.
Pynt med chokoladebønner og servér.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også