Lagkage af chokolade med hindbær
Desserter

Chokoladelagkage med hindbær

af Lynn Andersen 6. juli 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
En ekstravagant chokoladelagkage, der slet ikke er så svær at bage og lave

En ekstravagant chokoladelagkage, der slet ikke er så svær at bage og lave

Chokoladelagkage med hindbærTID: 45 min. + bagningTIL: 10 -12 pers.

 

Ingredienser til chokoladelagkage:60 g smør + lidt til formen60 g hvedemel + lidt til formen30 g (7 spsk) kakaopulver1 tsk bagepulver1 tsk fint salt140 g hakket mørk chokolade3 æg240 g sukker1 tsk vaniljesukker1 dl creme fraiche Glasur:400 g chokolade5 dl piskefløde6 spsk hindbærsyltetøj

 

Pynt:Flormelis250 g friske hindbær

 

Chokoladelagkage - fremgangsmåde:Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør to springforme, drys dem pænt med mel og kasser overskydende mel.

Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt i en lille skål og stil til side.

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad og rør det sammen.

Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det kraftigt skummende. Tilsæt den smeltede chokoladeblanding under piskning.

Sigt de tørre ingredienser i massen og bland det hele grundigt med et piskeris. Tilsæt creme fraiche og rør dejen glat.

Fyld dejen i de to springforme og bag dem i ovnen ca. 40 min., indtil kagen er fast. Den skal være let fugtig - og pas på, at den ikke får for meget undervarme.

Sæt evt. en ekstra plade i ovnen i løbet af bagningen.

Lad din chokoladelagkage afkøle i formen.

Hertil kan du tilberede dagen i forvejen.

Glasur til chokoladelagkage:Smelt chokoladen i vandbad. Pisk fløden stiv.

Når chokolade er afkølet, gerne til 37 grader, vendes flødeskummen i chokoladen lidt ad gangen og blandes godt.

Du skal røre jævnligt i chokoladen, mens den afkølets, ellers begynder den at stivne.

Smør halvdelen af syltetøjet på den ene kagebund.

Fordel ¼ af glasuren oven på hindbærsyltetøjet, inden den anden kagebund lægges ovenpå og resten af syltetøjet fordeles.

Smør resten af glasuren oven på hindbærsyltetøjet og på kagens sider.

Inden servering drysses kagen med flormelis og pyntes med lidt friske hindbær.

Kan serveres straks, men på en varm dag skal din chokoladelagkage sættes i køleskabet.

Her får du 6 nemme og lækre opskrifter til en overdådig middag i haven:

 

6 lækre retter

Kammuslingermed prosciuttoog tomatpesto Kolde avocado-shots  Bruschetta medkrebsehaler  Italiensk farseretprochetta  Rucolasalat medfennikel ogabrikos Chokoladelag-kage medhindbær