Kanelsnegle i bradepande
Mad

Kanelsnegle i bradepande

1. november 2021
af Louise Dandanell Ørsted
Kanelsnegle er altid et hit. Disse kanelsnegle er bagt i bradepande, og det gør dem rigtig saftige og bløde.

Kanelsnegle bagt i bradepande

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 100 g rosiner
  • 1 tsk salt
  • 100 g sukker
  • 450 g hvedemel

Kanelremonce

  • 75 g smør
  • 150 g brun farin
  • 1 spsk kanel

Glasur

  • 150 g flormelis + vand

Sådan laver du kanelsnegle i bradepande

  1. Smelt smøret.
  2. Hæld mælk i det smeltede smør.
  3. Rør gæren ud i lidt af mælkeblandingen og hæld derefter resten af mælken i.
  4. Rør ægget sammen og hæld det i sammen med rosiner, salt og sukker. Ælt mel i, til dejen slipper bordet.
  5. Lad dejen hæve overdækket og lunt i 1 time.
  6. Ælt og rul dejen ud i ca. 50 x 25 cm.
  7. Bland og fordel kanelremoncen på dejen.
  8. Rul dejen og skær den i 5 cm tykke skiver, ca. 12 stykker.
  9. Sæt din kanelsnegle i en bradepande og efterhæv 30 min.
  10. Bag ved 220 grader i ca. 15 min.
  11. Afkøl dine sneglene og pynt med glasur.

TIP: De her kanelsnegle er også nemme at tage med på arbejde. Behold dem i bradepanden, og vent med at pynte dem med glasur, til du skal servere dem for dine kolleger. De bliver med garanti glade!

Alle kender de gode kanelsnegle

Du kender det sikkert godt. Du har lavet de fineste kanelsnegle, omhyggeligt fordelt remoncen og sirligt rullet dejen sammen til perfekt runde kanelsnegle.

Og så kommer du dem i ovnen, hvor de hæver, så de ikke længere er så runde, og remoncen ligger og flyder på bagepladen. Og det er jo ikke dér man vil have alt snasken - det skal jo være inde i kanelsneglen, hvor det hører hjemme.

Men bare rolig - nu er hjælpen her! For det her er den perfekt opskrift på kanelsnegle, der lykkes og hvor alt det lækre snask bliver inde i sneglen. Men hvad er hemmeligheden? Bag dine kanelsnegle i en bradepande, hvor de står helt tæt. Så får du de lækreste kanelsnegle, der er helt bløde, stadig ligner snegle, når de kommer ud af ovnen, og hvor den syndige kanelremonce er blevet inde i dem.

Læs også