jordbærtærte
Mad

Blomsterbergs Jordbærtærte

22. juni 2018
af Redaktionen
Foto: Lars Ranek
En jordbærtærte lavet på en opskrift af selveste Mette Blomsterberg bliver helt sikkert en succes på kaffebordet. Få opskriften på Blomsterbergs Jordbærtærte her.

DET SKAL DU BRUGE TIL VANILJECREME

  • 35 g sukker
  • 1⁄2 vaniljestang, gerne polynesisk
  • 20 g majsstivelse
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 æggeblomme

MØRDEJ

  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg str. L

MAZARINMASSE

  • 125 g stuetempereret ren rå marcipan
  • 75 g sukker
  • 50 g stuetempereret smør
  • 1 æg str. L

KRANSEKAGEMASSE

  • 75 g rørsukker
  • 45 g æggehvider
  • 200 g ren rå marcipan
  • ca. 350 g friske jordbær

DESUDEN

  • 1 krusede tærteform, 25 cm i diameter

Opskrift - sådan laver du blomsterbergs Jordbærtærte

1. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad. Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse i en skål og pisk det godt med 1⁄2 dl af mælken. Tilsæt til sidst æggeblommen. Kog de resterende 2 dl mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang. Når mælken koger, tilsættes majsblandingen, og du pisker godt i nogle sekunder, til cremen tykner. Kom straks den færdigkogte creme op i en kold beholder. Læg et stykke husholdnings film direkte oven på vaniljecremen, så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen helt i køleskabet. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.

2. Mørdej: Ælt alle ingredienserne ultrakort sammen til en ensartet dej. Stil den koldt i 1⁄2 time. Udrul den kolde mørdej relativt tyndt i en anelse mel. For tærteformen med dejen og pres dejen godt ud i siderne og bunden. Tryk kanterne af for overflødig mørdej. LÆS OGSÅ: Jordbærtærte med hyldeblomst 3. Mazarinmasse: Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne på bordet. Ælt smørret i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med, tilsættes ægget ligeledes lidt ad gangen. Kom massen i en engangssprøjtepose uden tylle.Fyld nu den mørdejsforede form halvt op med mazarinmassen og bag bundene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til den er gyldne. Lad den afkøle let.

4. Kransekagemasse: Rør sukker og æggehvide sammen i en skål. Lad det trække i ca. 1⁄2 time for at opløse sukkeret. ’Sukkerhviden’ æltes ind i marcipanen lidt efter lidt, til kransekagen er ensartet. Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en kruset tylle.Sprøjt kransekagemassen ud i tynde cirkler i kanten af alle kagerne. Bag den igen ved 190 grader i 6-8 minutter, til den er gyldne. Afkøl tærten let og befri dem fra formen så den kan afkøle helt.Pisk den kolde creme let og kom den i en engangssprøjtepose uden tylle. Sprøjt nu creme ud i flade toppe i midten af den kolde bund.Skyl, tør og nip jordbærrene. Skær dem i skiver og læg dem sirligt og smukt på hver kage.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også