lagkage
Desserter

Blåbærlagkage med hasselnødder

Hvem der bare havde fødselsdag... Frisk, sød og smuk at se på. Her får du opskriften på en dejlig blåbærlagkage med hasselnødder

Forberedelsestid: 50 min
Tilberedelsestid: 8 min
Tid i alt: 58 min
Antal personer: 10

Lagkagebunde

4 æg
170 g sukker
3 spsk. vand
½ tsk. hjortetaksalt
65 g hvedemel
95 g kartoffelmel

Kagecreme

1 æg
15 g maizena
Korn af ½ vaniljestang
2½ dl sødmælk
40 g rørsukker

Desuden

2½ dl fløde
150 g blåbær

Glasur

200 g flormelis
2 dråber rød frugtfarve
Lidt vand

Pynt

2 dl fløde
200 g hassel­nøddeflager
100 g blåbær

Opskrift - sådan laver du blåbærlagkage med hasselnødder

 

1. Varm ovnen op til 225°.
 
2. Pisk æggene godt. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk videre, til dejen er skummende og let. Tilsæt vandet. Sigt hjortetaksalt og de to slags mel sammen. Vend det i dejen. Fordel dejen i 3 portioner på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 8 min. 
 
3. Pisk ægget og maizenaen sammen i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker. Kog det op i ½-1 min. Rør godt rundt. Tag cremen af varmen, når den er fast i konsistensen. Lad den køle af. Pisk 2½ dl fløde til skum og vend den forsigtigt i cremen. Vend 150 g blåbær i cremen. 
 
4. Rør flormelis, vand og farve sammen til en tyk, lyserød glasur.
 
5. Smør halvdelen af kagecremen på den nederste bund. Læg en bund ovenpå. Fordel resten af cremen ovenpå. Læg den sidste bund på. Fordel glasuren på den øverste bund.
 
6. Pisk 2 dl fløde til skum. Fordel lidt af skummet på kagens sider med en palet. Kom resten i en sprøjtepose med en tyl. Pynt kagens sider med hasselnøddeflagerne ved at holde dem i hånden og presse dem ind mod kagen. Sprøjt resten af skummet på kagen, pynt med blåbær og servér. 
 
 
Læs mere om: