Brød

Verdens Bedste Brød

Har du hørt om Verdens Bedste Brød? Det brød, der bages i gryde og bliver så utroligt lækkert? Her får du SØNDAGs opskrift på verdens bedste brød

Det lyder måske som en overdrivelse at kalde et brød for verdens bedste brød, bare fordi det bliver bagt i en gryde. Men dette brød hedder altså verdens bedste brød. 

Og navnet på brødet er ikke nogen overdrivelse, for denne opskrift giver et brød, der har den blødeste og mest smagfulde krumme og en lækker sprød skorpe. Tror du ikke på det? Så prøv selv at bage verdens bedste brød.

OBS! Husk at du skal bage brødet i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Det kan fx støbejernsgryder fra Le Creuset. Alternativt kan du brødet i en stegeso, hvis du skulle være den heldige ejer af sådan én.

Opskrift på Verdens Bedste Brød

Tid: 10 min. + hævetid: 12 timer + 1 time + bagetid: 45 min.
4 pers.

Det skal du bruge til verdens bedste brød

5 dl vand
20 g gær
1 spsk salt
2 spsk honning
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
1 dl græskarkerner

Vild med denne opskrift på verdens bedste brød? Så prøv denne nemme opskrift på brød der ikke skal æltes

Sådan gør laver du verdens bedste brød

Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, honning og mel og rør rundt med en grydeske. Dejen skal være meget lind og våd.

Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur natten over - dog mindst 12 timer, inden du fortsætter med brødet.

Dejen vendes herefter 3-4 gange med en grydeske og sættes igen til hævning - 1 time i skålen.

Sæt en tom støbejernsgryde på ovnristen i en kold ovn og tænd ovnen på 245 grader. Når ovnen (og gryden) er varm, drysses græskarkernerne i bunden af gryden, for så slipper brødet let gryden efter bagning.

Hæld dejen direkte fra skålen og ned i den varme gryde. Bag først verdens bedste brød i ovnen i 30 min. med låget på, fjern låget og bag videre i 15 min. uden låg. Afkøl i gryden uden låg ca. 30 min.

Når du nu har gryden fremme, kan du passende lave den lækre jordskokkesuppe fra Claus Meyer, som er perfekt at servere verdens bedste brød til

Lad verdens bedste brød være underlaget, når du laver smørrebrød. Her får du 20 suveræne opskrifter på smørrebrød fra Ida Davidsen:

20 suveræne smørrebrød fra Ida Davidsen

Læs mere om: