Brev til Nikoline Werdelin
Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Skal jeg vælge min kæreste eller min hund?

Denne læser er ulykkelig over, at hun har mødt en mand, som ikke vil flytte sammen med hende, medmindre hun skaffer sig af med sin trofaste følgesvend. Læs Nikoline Werdelins svar på dét dilemma.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg har mødt en skøn mand, som jeg har det fantastisk med, og vi drømmer om at flytte sammen. Min kæreste har to voksne børn, og jeg er barnløs, men har en hund. Den er fire år og min trofaste følgesvend. Desværre bryder min kæreste sig ikke om hunde, og han vil ikke flytte sammen med mig, medmindre jeg skiller mig af med min. Det er ikke, fordi han har allergi – han vil bare ikke have dyr, da han mener, de er urenlige og bringer besvær og bakterier til hjemmet.

Jeg er ulykkelig over det, for jeg vil nødig af med hunden – og jeg vil jo heller ikke miste min kæreste.  Men jeg kan ikke tvinge ham til at bo sammen med et dyr, han ikke bryder sig om. Hvad skal jeg gøre?

Hilsen, TH

 

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Tør jeg bryde husreglerne og få en kat? 

Kære TH

For mig betyder en hund adgang til naturen, glæde ved levende væsener og respekt for dyr, om end vores familiehunde er domesticerede. Hunden lærer os om at være i nuet, om instinkter og nærvær og om at sanse miraklet ved et græsstrå og en solplet i haven.

De tager os med på tur og lærer os at forstå nogle af de tusinder af evner, som de har... De skaber mylder, liv og badut og er fulde af påhit. Som hvalpe lærer de os gennem itugnavede briller og sandaler om tålmodighed, og hvad de har brug for at lære, og hvad de kan finde på. Og de er også guds gave til børn, gamle og skæve mennesker.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Er vi for gamle til ægteskab?

Jeg ville ikke vælge en mand, som er bange for bakterier. Ikke kun på grund af det med hunden – men jeg ville være bange for, at han ikke havde sans for det skæve, det beskidte, det levende, det uregerlige. Hvordan har han det med bakterierne hos børn, gamle, syge og handicappede?

Mange hilsner, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg er blevet forelsket i min mands bedste ven

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected]

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.