Brev til Nikoline Werdelin - kan jeg tillade mig at anskaffe mig en kat?
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Tør jeg bryde husreglerne og få en kat?

4. april 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Kan man være bekendt at anskaffe sig en kat i en andelsforening, hvor husdyr er forbudt – selvom en del andre beboere allerede har trodset forbuddet? Læs, hvad Nikoline Werdelin svarer.

Hej Nikoline Werdelin

Jeg købte en lejlighed i en andelsforening i september i fjor og er meget glad for den. I vedtægterne står der, at man ikke må holde hund eller kat, men der var generalforsamling for 14 dage siden, hvor der blev stillet forslag om en ændring af reglerne. Et af argumenterne var, at der i forvejen er i hvert fald syv eller otte beboere, der allerede har en hund eller kat (som de altså har anskaffet sig uden tilladelse). Det skal lige siges, at ingen af dyrene er til gene for nogen – de hverken larmer, besørger sig i gården eller lignende. Forslaget blev stemt ned, men dem med kæledyr får selvfølgelig lov at beholde dem. Jeg endte samtidig med at komme med i bestyrelsen.

Nu kommer mit dilemma: Jeg har længe gerne ville have en kat (faktisk gerne to, så de kan holde hinanden med selskab, når jeg ikke er hjemme). Havde jeg anskaffet dem før generalforsamlingen, kunne jeg have argumenteret for, at jeg gjorde det i god tro, eftersom jeg ikke kendte til reglerne. Det kan jeg ikke nu, men der er som nævnt flere, der allerede har kæledyr og får lov at beholde dem. Desuden kan en kat eller to aldrig komme til at larme mere end en hund, der potentielt kan stå og gø hele dagen. Måske er der ingen, der opdager, at jeg har katte, da de altid vil være indendørs. Skal jeg lade som ingenting og anskaffe mig et par pelsede venner, eller tror du, jeg kan komme til at sætte for meget over styr?

Mvh. Birgitte

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Vi kan ikke følge med i gaveræset

Kære Birgitte

Hvis det drejede sig om hund, ville jeg aldrig turde gå imod ejerforeningens husorden. Den daglige angst for at blive opdaget, hver gang man skulle ned og lufte, de første års ængstelse for, om hunden kom til at bjæffe, når jeg ikke var hjemme… uha. Med hensyn til katte… jeg ved det sørme ikke. Det kommer nok an på din natur. Nogle mennesker trives bedst, hvis de har orden i tingene, andre kan godt lide at udvise lidt civil ulydighed.

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min nabo tager mig for givet

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Mine venner er nærrige med værtindegaven

Måske kattene vil være så stor en forbedring af din livskvalitet, at det helt vil overdøve den lidt utrygge fornemmelse af at handle mod bedre vidende? Hvis du har det sådan, er det nok en god idé at anskaffe dem alligevel. Men jeg tror, at du på forhånd skal tage stilling til, om du vil sige farvel til lejligheden eller kattene – hvis det bliver opdaget.

Venlig hilsen, Nikoline

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også