Brev til Nikoline Werdelin
Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Påskefrokosten hænger altid på mig

Er det rimeligt, at det altid er denne læser, der skal holde familiens påskefrokost, blot fordi hun har mest plads? Læs, hvad Nikoline svarer.

Kære Nikoline Werdelin

I vores familie tager mine søskende det for givet, at det er min mand og mig, der lægger hus til påskefrokosten. Argumentet er, at vi har bedst plads, og det er rigtigt nok, men det ville dog ikke være helt umuligt for de andre at huse os. Vi er 17, og vi deles om maden, så alle tager noget med. Alligevel er der altid lidt mere at gøre for værterne, ikke mindst med rengøring og oprydning.

Jeg har forsøgt at lægge op til, at de andre inviterede, men mine søstre er rørende enige om, at det er mest praktisk at være hos mig. Det gør mig næsten træt på forhånd, da jeg som sygeplejerske også er på arbejde i løbet af helligdagene.

Jeg vil dog ikke nægte at holde frokosten, for jeg vil ikke være uvenner med dem. Hvad skal jeg gøre?

Mange hilsener, Kirsten

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min storesøster koster rundt med hele familien 

Kære Kirsten

Da du har ”forsøgt at lægge op til, at de andre inviterede”, og det ikke er blevet hørt, tror jeg, du må tage mere håndfaste midler i brug. Det bliver man ikke uvenner over – medmindre der lurer andre konflikter under overfladen. Hvis det endelig er tilfældet, er det nok meget godt, at det kommer frem i lyset – og at du holder op med at strække dig ud over dine kræfter. Da årets påske er nær, og du ikke har fået trukket din grænse, vil jeg foreslå dig at lægge hus til en sidste gang – og springe op og falde ned på oprydning og rengøring. Skriv en fællesmail: Vel mødt til påske hos mig en sidste gang, men I kan godt begynde at lægge hovederne i blød og finde ud af, hvem der tager tørnen næste år. Det bliver definitivt ikke hos mig! Kærlig hilsen…

KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

Ja, det er lidt firkantet, men det bliver man nødt til at være, hvis man ikke er god til at sætte grænser – eller hvis man er sammen med mennesker, der ikke respekterer dem.

Mange hilsener og håb om en god påske med støv og æg i hjørnerne, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Vi kan ikke følge med i gaveræset

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected]

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.