Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: ”Jeg er ked af, at jeg må undvære gaver”

"Min søster i år foreslået, at vi kun giver børnene gaver. Det er delvist af hensyn til mig, fordi jeg sidder hårdt i det økonomisk, og det er jo betænksomt af hende. Jeg kan dog ikke lade være med at være lidt ked af, at det betyder, at jeg slet ikke får nogen gaver – bortset fra en fra min søn. Jeg ved godt, at det er barnligt, men har du en løsning?" Læs brevet til Nikoline Werdelin her.

Hej Nikoline Werdelin

Jeg har fået et lille problem, som måske virker småligt. I vores familie er vi tre søskende, hvor min bror og søster har ægtefæller og tilsammen fem børn, mens jeg er alene med min søn på fire år. Vores forældre er døde, og vi har ikke andre nære familiemedlemmer. Alligevel afføder vores flok jo et hurlumhej af gaver juleaften, og det er lidt af en udskrivning, samtidig med at gaveindkøbene tager lang tid.

Derfor har min søster i år foreslået, at vi kun giver børnene gaver. Det er delvist af hensyn til mig, fordi jeg sidder hårdt i det økonomisk, og det er jo betænksomt af hende. Jeg kan dog ikke lade være med at være lidt ked af, at det betyder, at jeg slet ikke får nogen gaver – bortset fra en fra min søn. De andre voksne får også julegaver fra blandt andre deres svigerforældre, så vi bruger et par timer på at pakke op, og imens sidder jeg og føler mig lidt ensom. Jeg ved godt, at det er barnligt. Har du en løsning?

Knus fra Mynte

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg har ikke råd til julen"

Kære Mynte

Vi er alle sammen barnlige inderst inde – især ved juletid – tal kærligt med dit indre barn!

Jeg synes, du skal foreslå dine søskende, at I giver hinanden en lille gave hver. Bare sig det, som det er: Fordi du gerne vil have lidt at pakke op. Aftal også med nogle gode veninder, at I giver hinanden en lille ting – og tag pakkerne fra dem med. Jeg er sikker på, de vil forstå. Og så kan du gøre noget, jeg gjorde et år: Jeg pakkede nogle gaver rigtig flot ind fra mig selv. To smukke bloklys fra hunden, en hue fra nissen og et par handsker fra mig til mig!

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

Inden du og din søn drager af den 24., så sid et øjeblik, og tal med lille Mynte. Fortæl hende, at du ved, det altid er svært at sidde og føle sig lidt alene i en stor fest. Men husk hende også på, at den varme, hun skal have i sit liv, skal hun ikke have via pakker alligevel.

Med ønsker om en skøn og kærlig jul for dig og sønnike, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Ekskonen spænder ben for julen"

Skriv til Nikoline Werdelin
Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected]
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs mere om: