Nikoline Werdelins brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Jeg har ikke råd til julen

19. november 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Efter jeg er blevet pensionist har jeg ikke længere råd til at holde jul for min familie, og det gør mig ked af det og flov". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg elsker julen og har i årevis samlet familien, og jeg nyder at gøre meget ud af alle vores dejlige traditioner. Men efter i nogle år at have været ramt af sygdom er jeg blevet pensioneret, og det betyder, at jeg har svært ved at få pengene til at række.
Det er jeg så ked af, og det gør mig flov, at jeg ikke længere kan invitere mine egne børn. De er begge studerende, og min datter er alene med sine børn, så de har ikke råd til at bidrage økonomisk. Jeg ved godt, at vi måske kunne bruge lidt mindre, men jeg synes, det er svært at spare på julen, for jeg vil så gerne glæde dem, ikke mindst børnebørnene. Hvordan undgår jeg at skuffe dem? Med venlig hilsen Pensionisten

Kære Pensionisten

Det er trist at høre, at pengene er små – men hvor er det sandt: Julen varer længe, koster mange penge. Hvad med at købe en frossen and og så bare tage det lidt let med det hele? Kartofler, rødkål, fløde og grødris er jo ikke så meget dyrere end det, man alligevel skal have at spise... er det ikke gaver, ny pynt, servietter, et flot træ og de utallige andre ekstraudgifter, der koster? At klippe lidt julepynt selv, synes jeg er hyggeligt... stearinlys har du nok... Og kan I ikke danse rundt om en stuebirk med pynt og huske den sjove jul for det? I virkeligheden har du noget, mange mangler, uanset hvor økologiske deres ænder er, og hvor grandiose bundter mistelten de kan hænge mellem dobbeltdørene: en familie, der har lyst til at samles. For børnene tror jeg ikke det betyder det mindste, om rødvinen er dyr, og gaverne store – bare de voksne er gode venner, og der er sang og hurlumhej. Venlig hilsen Nikoline LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min svigermor vil ikke opgive at stå for julen

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min datter svigter julehyggen Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også