Fritid

Inspiration: Det skal du lave i påskeferien med børn

Skal du tilbringe påsken i selskab med børn eller børnebørn, så kommer her en stribe idéer til kreativ påskehygge derhjemme – og spændende påskeaktiviteter rundt i landet for børn og voksne.

Det skal du lave med børn i påsken derhjemme

Påsken er ideel til kreativ udfoldelse indenfor. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når der klistres, klippes og males. Se bare her:

Klip friske forårsgrene og pynt indenfor

Haven er et godt sted at starte, hvis du vil bringe påskehyggen indenfor. Klip friske grene med nyudsprungne blade, f.eks. fra en forsytia, der er smuk og gul. Klip påskepynt med børnene, hæng på grenene og anret i en fin vase.

Lav fine gækkebreve

Klip fine gækkebreve. Det er en sjov og hyggelig beskæftigelse, som børn sagtens kan være med til. Du behøver ikke andet end saks og almindeligt hvidt papir, der foldes og klippes i fine mønstre – her sætter kun fantasien grænser.

 

LÆS OGSÅ: Påskepynt: 7 af de fineste påskeidéer

Pres blomster til pynt

Haven byder allerede på fine forårsblomster, f.eks. vintergækker og krokusser i fine påskefarver. Gå på blomsterrov i haven og pres blomster. Aktiviteten kan genoptages, når blomsterne er klar til at findes frem igen, hvorefter de kan pynte på kort eller rammes ind.

Så karse i søde æsker

Karse er en af de nemmeste afgrøder at så, hvilket gør den ideel for børn at prøve kræfter med. Du behøver kun frø og vat. Klip og fold sjove og søde æsker til vattet, som karsen kan vokse i.

LÆS OGSÅ: 3 kraftfulde krydderurter til påskebordet

Pust og mal æg i fine farver

En påskeklassiker! Æggene prikkes med en nål, og blomme og hvide pustes ud, så kun skallen er tilbage. Dekorer med pensel og vandmaling i smukke pastelfarver. En timelang aktivitet, som sagtens kan vække begejstring hos det yngre publikum.

Det skal du lave med børn i påsken rundt i landet

Skal børnene med ud og se det danske land i påsken, så er der masser af sjove og hyggelige aktiviteter at udforske rundt omkring. Tag på museum, lysstøberi, slotte eller bondegårde. Her er et par bud:

Besøg Glud Museum

Befinder du dig i eller i nærheden af Juelsminde, kan du hoppe tilbage i tiden i den gamle landsby på Glud Museum, der byder på mange spændende historier om påskedagene i den gamle landsby: Smag på traditionel påskemad og klip gækkebreve i de gamle stuer.

Støb lys i Assens

Kom og støb dine egne lys på lysstøberiet Corra Design i Assens. Der er mange farver at vælge imellem, så det er bare med at slippe kreativiteten løs, når der dyppes og støbes hjemmelavede lys.

LÆS OGSÅ: Filtede påskeæg

Hold påske på slottet

På Frederiksborg Slot i Hillerød er der masser af aktiviteter for børn – man kan bl.a. prøve kræfter med historiske dragter, skrive med blæk og gætte med på, hvem der mon er afsender af det mystiske gækkebrev til museet.

Tag på påsketur til Tivoli

Tag i Tivoli i København, hvor haven bugner af farvestrålende tulipaner og påskeliljer. I haven kan du møde bl.a. Rasmus Klump, der optræder i en helt ny påskeforestilling med sine venner, eller du kan bare nyde de fine dekorationer og den dejlige stemning.

Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her

Få en historisk dag på Koldinghus

På Koldinghus er der masser af spændende aktiviteter for børn i påskeferien. Bl.a. kan man udforske tro og overtro i middelalderen, man kan tage på påskeharejagt eller man kan blive oplært i 1600-tals-fægtekunst, og så skal slottets springvand dekoreres efter gammel tysk påsketradition.

Lav påskemiddag på M/S Museet for Søfart

Kom i kabyslære på M/S Museet for Søfart i Helsingør, hvor der skal fanges fisk til påskemiddagen, og efterfølgende smages på eksotiske madvarer.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan farver du dine egne påskeæg

Gå på æggejagt på Børglum Kloster

På Børglum Kloster i Løkken kommer påskeharen forbi hver aften i påsken, så her er rig mulighed for, at børn og barnlige sjæle kan gå på opdagelse i klostrets urtehave efter påskeæg, og der er spændende præmier på spil.

Klap et bondegårdsdyr i Tothaven

I Tothaven i Hundested kan hele familien komme og møde mange søde geder, ponyer, æsler, grise, ænder, kalkuner og mange andre dyr. Tag madkurv med og nyd i haven, vær med når gederne malkes og besøg det lille gårdmejeri.

Bliv juniorarkæolog i Sønderskov

Med en detektor i hånden kan børn blive juniorarkæologer ved Museet på Sønderskov, hvor man får særlig instruktion i at bruge detektoren – hvem ved, måske dukker der noget op af jorden?