GALLERI: Tammi Øst

Kendte kvinder

Tammi Øst gift efter 10 år: Angst og sygdom endte i bryllup

Først efter ti års parforhold blev skuespillerne Tammi Øst og Jens Spottag gift. Egentlig havde hun ikke forestillet sig, at det skulle ske, men en sygdom og angsten for at livet kunne stoppe, fik parret til at sige ja til hinanden

Selv om skuespiller Tammi Øst egentlig ikke så sig selv som typen, der skulle giftes, så er det alligevel endt med, at hun og hendes kæreste gennem 10 år, Jens Spottag, blev gift.

At forholdet resulterede i et bryllup handler måske om, at hun og Jens Spottag pludselig mærkede alvoren.

- Man bliver da bange og chokeret, når et menneske bliver helt gul i huden og pludselig skal igennem alle mulige undersøgelser for dit og dat, også selv om det til sidst viser sig at være en relativt harmløs leverbetændelse efter en madforgiftning, siger hun til SØNDAG og tilføjer:

- Jeg tror, at angsten - angsten for, at livet pludselig kunne holde op - var med til at få os begge til at sige: Så vil jeg i det mindste dedikere mig til det, jeg gerne vil dedikere mig til, mens jeg er her, siger Tammi Øst.

Skuespiller-kollegaen Bodil Jørgensen blev mor som 47-årig: Jeg troede det var overgangsalderen, fortæller hun på søndag.dk, hvor hun også fortæller, hvordan folk har reageret på den sene graviditet

Vil sige rigtigt ja

Og heldigvis var det ikke kun Tammi Øst, der gerne havde lyst til at sige ja til Jens Spottag.

- Når jeg er sammen med en mand, som jeg er glad for, og Jens åbenbart er sammen med en kvinde, han er glad for, skulle vi så ikke, mens vi er her, sige RIGTIGT JA til det, siger hun.

Maria Montell er gift med instruktør Thomas Villum Jensen, og på søndag.dk fortæller hun ærligt om de kriser, parret har været igennem i forbindelse med blandt andet at få børn.

Hvad skulle jeg giftes for

Forinden havde hun gået i nogle år og koketteret med, at hun ikke havde ring på og gerne ville have det. Mest for sjov.

- For herregud, hvad skulle jeg egentlig giftes for. Mig, en stærk, uafhængig kvinde. Jeg skal sgu nok klare mig selv. Og det kan jeg også. Men så friede Jens nytårsaften forrige år. Og så - ja, så gik det slag i slag med bryllup og stor fest i sommer, siger hun, og tilføjer:

- Det var mest Jens, der ville have den store fest. Jeg orkede næsten ikke. Jeg syntes også, det nærmest var lidt pinligt. Os to halvgamle mennesker. Men vi holdt den fest. Og det blev den fineste og dejligste fest, simpelthen, som jeg er lykkelig for, at vi fik holdt. Da det først var bestemt, gik jeg også all in og skrev en sang til Jens og tog min ukulele med og sang og spillede med to veninder som kor for ham til bryllupsfesten, og Jens holdt tilsvarende en fantastisk tale for mig. Vi tog hjem klokken tre om natten, og klokken seks stod vi op for at flyve til Italien, hvor vi skulle på cykeltur. Også helt fantastisk, fortæller Tammi Øst.

Mette Blomsterberg og hendes mand har ikke været forskånet for kriser i parforholdet. Det var to væmmelige år fortæller hun på søndag.dk.

Ja det gør en forskel at blive gift

Om det gør en forskel at blive gift og at være gift?

- Ja, det gør det altså! Jeg kan ikke forklare hvorfor. Jeg kan ikke forklare hvordan. Men ja, jeg kan ikke sige andet. Det har gjort en forskel for os at dedikere os, siger Tammi Øst.

Læs mere om: